Tiga Dari Lima PTI Yang Dicekup Positif Covid-19

Tiga dari lima pendatang tanpa izin (PTI) Indonesia yang berjaya dicekup di perairan negara setelah cuba memasuki Sabah didapati positif Covid-19.

No wonderlah kenapa beberapa kawasan di pantai timur Sabah kerap dikenakan PKPD.

Mereka ditahan oleh pasukan Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM) Zon Tawau di kedudukan barat Tanjung Batu sekitar jam 11.45 malam.

PTI yang positif Covid-19 itu telah diserahkan pada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk tindakan lanjut. KKM membuat siasatan yang lebih lanjut termasuklah akan memanggil kontak rapat bagi menjalani ujian saringan.

Juragan dan kesemua PTI itu akan disiasat mengikut Akta Imigresen 1959/63 iaitu cubaan memasuki Negra melalui laluan yang tidak diwartakan.

Dalam pada itu orang ramai digalakkan menyalurkan salah laku jenayah di sekitar perairan Tawau ke Maritim Tawau 089-752116

Sekarang apa macam Ketua Wira Warisan, Aziz Jamman sebelum ini kamu juga yang mencabar pemerintah agar bertindak menangkap semua PTI. Walaupun orang tahu, itu hanyalah gesaan yang retorik. Hakikatnya kamu pun tahu ramai dikalangan PTI itu yang ada hubungan dengan penyokong Warisan. Salahkan mangkuk itu ok!

Sumber

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: