Aziz Cabar Kerajaan Sabah Hapuskan PTI Indonesia Filipina Di Sabah (Video)

Pendatang Tanpa Izin (PTI) yang menjadi penyokong tidak rasmi parti Warisan. Hakikatnya hanya mereka yang tidak ada keterangan diri, sedangkan kerabat mereka ramai yang boleh mengundi.

Si Aziz pun tahu tu. Sangat tahu dan sangat dekat.

Namun Si Aziz tanpa rasa bersalah mendesak kerajaan negeri Sabah agar bertindak ke atas PTI.

Dia bercakap demikian ketika bersama jentera Warisan di media sosial. Balik balik dia mengulang cabarannya, supaya kerajaan negeri Sabah menghapuskan PTI PTI dari bumi Sabah.

Termasuklah seorang PTI pro Warisan dari Indonesia yang hadir semasa kempen kerajaan gagal di daerah Tawau.

Menurut si Aziz Jamman yang juga ahli Parlimen Sepanggar. Di Kuala Lumpur yang diketuai Menteri Dalam Negeri Datuk Hamzah giat menangkap PTI, sedangkan di Sabah batang hidung Datuk Jonathan selaku Timbalan Menteri Dalam Negeri tidak kelihatan.

Kamu kerabat dan golongan PTI dengarkan tu, kamu tu tidak lebih dari sampah sarap di mata pemimpin Warisan.

Nah tunggu apa lagi angkat tangan tu tunjukkan simbol Warisan, jangan lupa tambah stiker Warisan di telefon bimbit, baju yang tertulis logo Warisan sentiasa kamu pakai. Supaya mudah bagi pihak Polis mengenal pasti dan menangkap kamu. Akhir kata untuk PTI, selamat menyokong parti Warisan.

Mungkin sebelum si Aziz bercakap sedemikian, sudah ada perbincangan dengan Presiden Warisan, Shafie yang juga pakciknya. Sebagai!

Tidak apa si Aziz serious menghalau PTI hingga menimbulkan kemarahan dikalangan keluarga terdekat PTI. Sebab boleh juga nanti diamankan oleh Shafie melalui kempen atau ceramah politik semasa pilihan raya. Adalah tu nanti kata hikmah dan tipu muslihat dalam bahasa PTI yang akan digunakan oleh Shafie.

Begitulah Warisan memainkan propaganda mereka.

Dalam usaha mengambil hati pengundi KDMR, Si Aziz Jamman dan pemimpin KDMR bercakap dari sisi negatif. Manakala Shafie akan bercakap dari sisi positif atau PTI itu sendiri. Pertanyaannya bukan kah ini pembohongan dan pembodohan ke atas pengund KDMR mahupun terhadap kaum keluarga PTI?

KDMR pro Warisan percaya ini parti milik Darell, belah Bajau Suluk Pro Warisan pula percaya ini parti Warisan 100% milik Shafie Apdal. Last last dua kumpulan ni akan berperang, tengok saja suatu hari nanti.

Dalam politik yang penuh muslihat seperti parti Warisan, pasti tidak ada yang mampu bertahan.

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: