Mastura Sudah Minta Maaf Bagaimana Dengan Junz Wong (Warisan)?

Bukan niat untuk menambah suhu pertengkaran antara Ahli Parlimen Kuala Kangsar, Mastura dengan Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq.

Tapi cuba mengajak masyarakat yang terkesan dengan kejadian itu agar melihat lebih jauh. Perkara yang dilakukan oleh Warisan ketika memberikan bakul makanan.

Sebelum ini Ahli Parlimen Kuala Kangsar, Mastura dikritik kerana menyiarkan video wawancara dengan seorang penduduk bagi menyanggah dakwaan terdapat rakyat kawasannya kelaparan selama dua hari. Namun di tegur oleh pembangkang Syed Saddiq yang berkata Mastura hanya patut “datang, bantu dan pergi” dan tidak harus membuat pendedahan seperti keluarga itu bersalah.

Pun Ahli Parlimen Kuala Kangsar berkenaan telah pun membuat permohonan maaf.

Bagaimana pula dengan cerita Warisan ini.

Bergambar dengan penerima bantuan adalah normal bukan hanya normal tapi menjadi kewajaran, supaya tidak menimbulkan fitnah pada Wakil Rakyat. Iyalah kalau tidak kelihatan dikata lagi Wakil Rakyat tidak bertanggungjawab atau tidak timbul dan sebagainya.

Tetapi yang dilakukan oleh Wakil Rakyat Warisan ini diluar kebiasaan. Bergambar dengan penerima bakul makanan sambil memegang plykad logo Warisan.

Plykad tertulis logo parti tau bukan sekadar bendera atau baju parti.

Sekiranya para penerima bakul makanan itu mengalihkan sokongan atas sebab tertentu. Maka sudah tentu pasti gambar mereka akan dicanang oleh laskar Warisan dengan pelbagai cercaan.

Nampak benar tiada langsung keikhlasan hanya penuh dengan niat politik semata-mata.

Pertanyaannya wajar kah penerima bakul makanan memegang plykad yang tertulis logo parti semasa di gambar dan kenapa tidak dipertikaikan?

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: