Orang Gagal Seperti Aziz Tidak Layak Buat Gesaan šŸ˜‚

Apa lagi yang cuba di highlight oleh si Aziz Jaman tu. Macam menyentuh integriti. Soalnya layak kah?

Layakkah pemimpin dari parti Warisan bercakap pasal integriti orang lain. Ini kerana tidak pun sampai sepenggal (dua tahun setengah) menjadi kerajaan negeri Sabah, sudah pun ada dikalangan wakil rakyat dan jenteranya didakwa di Mahkamah kerana salah guna kuasa. Lucu!

Sebelum ini Si Aziz Jamman dengan syoknya mengangkat kenyataan bekas Ketua Polis Negara yang menggesa agar siasatan dijalankan ke atas wakil wakil rakyat yang keluar meninggalkan kedudukan atau parti asal mereka.

Secara logiknya kenyataan bekas Ketua Polis Negara itu hanyalah dakwaan semata-mata, itu pun dibuat hanya selepas tempoh perkhidmatannya akan berakhir pada 03hb Mei ini. Tinggal satu atau dua hari sebagai Ketua Polis Negara.

Sesiapa pun boleh berpersepsi negative, keatas wakil rakyat yang meninggalkan parti asalnya, asalkan pula kerajaan yang dibentuk tidak disebabkan oleh mereka. Seperti mana pembentukan kerajaan Warisan sebelum ini.

Hakikatnya tanpa Adun daripada UPKO yang meninggalkan BN, mustahil bagi Warisan membentuk kerajaan negeri Sabah. Kerana jasa UPKO yang begitu besar Madius Tangau dilantik sebagai Timbalan Ketua Menteri Sabah. Soalannya adakah jawatan Timbalan Ketua Menteri Sabah itu bukan rasuah yang nyata. Hemmm!

Dalam erti kata lain parti Warisan lah yang mula mula mencipta katak jadian.

Jadi pada si Aziz tidak dinafikan kau berhak bersuara tapi buatlah penelitian sebelum menuntut penjelasan. Supaya tidak berapa ketara yang kau tu wakil rakyat cakap tidak serupa bikin aka seorang pemimpin yang gagal secara total.

Mari kita imbas balik kegagalan Si Aziz berdasarkan kata kata ahli Warisan Sepanggar yang meninggalkan Warisan aka Ketua Wira Aziz Jamman suatu ketika, sebelum ini.

Naib Wira Sepanggar meninggalkan Warisan

Si Aziz ini jugalah yang mendakwa kononnya ada ejen nombor satu cuba membeli mereka. Tapi apabila SPRM membuat siasatan yang lebih lanjut tidak berani pula kepimpinan Warisan memberikan kerjasama. Hemmm.

Siapa Ejen Nombor 1 Yang Dimaksudkan Oleh Aziz Jamman

One thought on “Orang Gagal Seperti Aziz Tidak Layak Buat Gesaan šŸ˜‚

Add yours

  1. Si azis jamman @ najis jamban ni sesuai jadi penasihat skodeng santut amoi saja. Bodoh betul dia ni. Yg si madius lompat parti masa pru14 tu apa cerita? O ya.. Dia tengah kick bau santut amoi pula tu..šŸ˜‚

    Liked by 1 person

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: