Macam Mana UMNO Berkempen Pada PRU 15 – RTC

Cuba fikir dengan logik, dalam pilihan raya umum akan datang, bagaimana UMNO nak berkempen?

Sarat dengan penyakit teruk di sekeliling pinggang seperti rasuah, perompakan dan penyelewengan, bagaimana dan apa yang nak diceramahkan oleh UMNO ini kepada rakyat atau pengundi nanti ?

Biasalah dalam tradisi berkempen kita minta rakyat mesti berhemah, bermaruah, mempertahankan hak dan kepentingan rakyat dan negara !!

Dlm bab mana yang UMNO ni boleh berceramah…??? Dengan pekong dan kudis yg banyak, mungkin juga kanser, apa yg nak dijerit atau dilaungkan UMNO nanti?

Mungkin ada pemimpin umno yangg berkata, kitalah yg telah memerintah lebih 60 tahun dan kamilah yg merubah situasi negara dan kondisi rakyat selama ini!

Memang betul dan benar tapi itu hasil kerja atau prestasi “UMNO dulu” ketika organisasi UMNO dan kepimpinan UMNO serupa dan selari dari segi kecemerlangannya dan kehebatannya…

Tapi itu semua dah jadi satu nostalgia saja kpd “umno sekarang”…

Pemimpin dan ahli UMNO mungkin sudah lupa agaknya bahawa antara “organisasi UMNO” dengan “kepimpinan UMNO” itu IBARAT paru paru dengan candu rokok …!!!
Jika candu rokok tidak dimasukkan ke dalam paru paru, tiadalah paru paru itu rosak dan sakit! Ia akan sentiasa bersih, sihat dan berfungsi effisien !

TAPI bila candu rokok itu disedut setiap hari ke dalamlm paru paru yang tidak berdosa itu, maka bertukarlah warnanya menjadi kehitaman, potensi lokasi segala penyakit dan boleh memberhentikan nafas dari berfungsi…😢😥😰😰!

Itulah nasib organisasi UMNO masakini yang masih di tangan penghisap rokok yg tegar…!!!

Moga ahli ahli UMNO dan rakyat yg insaf dan patriotik kepada negara, agama dan bangsa dapat merenung sejenak dan mendalam serta fikirkanlah apa akan jadi kpd kita semua bila paru paru telah penuh diselaputi candu ?

Allah u Akhbar !

Sumber Akaun Facebook Tan Sri Rahim Thamby Chik

1 komen

  1. Tukar saja wajah wajah yang lama yang kuat makan Resuah dalam UMNO. Sebab yang mencakar parti UMNO ada manusia Lupa Daratan hidup dengan kemewahan resuah dan Dajjal, yang haram di halalkan nya.Jika sebuah Parti itu di pimpin oleh Orang Orang yang Amanah ia nya pasti akan bangki. Sebab parti UMNO itu ada parti keramat sejak zaman ke zaman. Parti UMNO Rusak hakibat orang2 Melayu sendiri.terika Kasih

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: