Ancaman Keselamatan Semasa PRN Sabah

GAMBAR HIASAN
GAMBAR HIASAN SEMATA

KOTA KINABALU, 20 Sept — Polis mendapat maklumat mengenai kemasukan besar-besaran rakyat dari negara jiran untuk membuat kekacauan pada hari pengundian Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah, 26 Sept ini, kata Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hazani Ghazali.

“Sempena PRN Sabah kita dapat maklumat yang mengatakan akan berlaku kemasukan besar-besaran pendatang dari negara jiran untuk datang ke Sabah membuat kekacauan.

“Ini kita kena halang supaya pilihan raya berjalan dengan lancar dan tidak mengganggu-gugat serta ketenteraman dan keselamatan kita terjamin,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah, di sini hari ini.

Bagaimanapun, ketika ditanya pemberita beliau enggan mendedahkan sumber risikan, jumlah yang dijangka terbabit dan jenis kekacauan yang akan ditimbulkan.

“Dari negara jiran, tidak payah spesifik lah,” katanya tanpa mahu mengulas lanjut soalan pemberita berkaitan perkara tersebut.

— BERNAMA

 


Berita diatas sedang viral dan telah mencemaskan masyarakat.

Percaya atau tidak sebelum ini admin ada tulis bahawa kemungkinan ancaman seperti ini akan berlaku sekiranya keadaan Sabah pada ketika tidak lagi stabil. Seperti yang pada hari inilah.

Cuba klik link dibawah apa yang ada tidakkah ancaman itu datang dari negara jiran, seperti yang disampaikan oleh Ketua Polis Negeri dan dilaporkan oleh portal Bernama diatas.

https://jalinluin.com/2018/01/31/jawatankuasa-menuntut-sabah-dimasukkan-dalam-wilayah-filipina/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: