Yusof Bidas Najib Dedah Surat Shafie, Tapi Cakap Tidak Serupa Bikin

Akhirnya Warisan “menyahut” cabaran supaya menyerang page Najib Razak sekaligus menafikan tuduhan yang dilemparkan keatas Presiden mereka Shafie dan Menteri Infra Sabah Peter Anthony.

Malangnya percubaan itu sikit pun tidak menggugat benteng page Najib Razak. Macam makan keropok o ring jak.

Itupun bukan pada isu yang didedahkan oleh Najib sebelum ini. Seperti link di bawah,

Najib dedahkan skandal risda dan jalan sabah 1.5 bilion

Tapi pada posting terbaru Najib Razak yang mendedahkan warna sebenar Presiden Warisan Shafie ketika berada di tampuk kuasa. Bahawa Shafie adalah satu-satunya pemimpin UMNO Sabah yang paling kuat membuat surat permohonan agar tender diputuskan secara tertutup atau di proses melalui rundingan terus. Dakwaan ini yang dibidas oleh Ketua Penerangan Warisan, Dr Yusof.

Dia kata sepatutnya Najib Razak tidak boleh menimbulkan isu itu kerana waktu itu Najib dan Shafie berada dalam parti yang sama iaitu UMNO. Lagi katanya ia seumpama suami isteri saling mengetahui kekuatan dan kelemahan. Jadi kononnya tidak baik bagi seorang isteri atau suami mendedahkan kelemahan mereka.

Ia benarlah tu jika dikaitkan dengan pasangan hidup tapi kenapa kepimpinan Warisan sebelum ini mengungkit apa yang telah diberikan kepada pemimpin dan pengikut mereka, bila mana mereka tidak lagi bersama Warisan? Cakap tidak serupa bikin kah?

Ambil contoh, kenyataan Dr Yusof ketika membidas tindakan ADUN Kuala Penyu, Limus Jury yang bertindak keluar dari kerajaan Warisan. Yusof berkata sebab kenapa Limus meninggalkan mereka adalah kerana kontrak Pan Borneo yang bernilai 385 juta daripada Persekutuan, atas nama syarikat Perwira Progresif Sdn Bhd.

Kenapa itu perlu diungkit sedangkan Pan Borneo bukan projek kerajaan negeri. Malah sekali pun ia projek daripada kerajaan negeri, kenapa perlu diungkit? Apa Warisan ingat pengorbanan dan usaha keras mereka yang menyokong kerajaan negeri Warisan tidak ada harga hanya bertujuan untuk mengkayakan wakil rakyat dan kroni Warisan? Banjingan.

Walaupun hinaan dan kejian tidak datang daripada mulut Dr Yusof tetapi pada hakikatnya jentera rasmi Parti Warisan menghina mengungkit mengeji ahli Warisan yang meninggalkan Parti Warisan sebagai tidak kononnya mengenang budi dan macai dedak.

Walhal pada hakikatnya yang layak dipanggil macai dedak tiada maruah ialah jentera dan penyokong Warisan itu sendiri sebab pemimpin dan kroni Warisan sudah kaya raya hingga dicari oleh SPRM sedangkan mereka masih hidup segan mati mahu. He!

Jadi itu apa wahai Dr Yusof, bukan cerita pasangan suami isteri yang mendedahkan kekurangan mereka kah? Cakap tidak serupa bikin lagi kah, begitukah.

Berkenaan kononnya Shafie tidak membuat permohonan itu untuk kepentingan diri dan penyokongnya. Ini adalah kenyataan sampah, tidak ada kebenarannya. Orang bodoh saja yang percaya

Kesimpulannya kita cabar sekali lagi agar pemimpin dan besi buruk jentera Parti Warisan menyerang page Najib Razak yang telah mendedahkan penyelewengan yang dilakukan oleh Shafie dan Peter Anthony.

Sahutlah cabaran ini jangan hanya syok sendiri di grup grup WhatsApp yang dianggotai oleh ahli Warisan. Itu namanya meroyan dan buang karan. Hahaha!

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: