Kali Ketiga Sandakan Dilanda Epidemik Warisan

Ini bukan lagi penyakit kronik yang kalau diubati boleh dibendung dari tersebar tapi telah bertukar menjadi pendemik yang mudah merebak seperti Covid 19.

Ini kita namakan sebagai epidemik politik hilang kepercayaan terhadap kepimpinan Warisan. Kalau sebenar Covid 19 pendemik bermula di negara China, epidemik politik ini pula bermula di dalam negara di Sepanggar Kota Kinabalu.

Ini sudah kali ketiga ahli Warisan di daerah Sandakan bertindak keluar parti. Sebelum ini melibatkan tiga atau empat Cawangan termasuk Cawangan daripada parti Amanah.

Sepertimana link dibawah.

Kali kedua Ahli Warisan keluar di Sandakan

Kelmarin seramai 1357 ahli Warisan yang membabitkan lapan Cawangan di parlimen Libaran bertindak keluar parti dan menyatakan sokongan mereka terhadap kepimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin serta Adun Sibuga Tan Sri Musa Aman.

Cawangan Warisan yang terbabit pada kali ini ialah Cawangan Batu 15, Cawangan Batu 16, Cawangan Batu 17, Cawangan Sungai Tinduk, Cawangan Batu 19, Cawangan Sungai Monyet, Cawangan Ulu Dusun Batu 30 dan Cawangan Kampung Sinar Harapan Batu 24.

Mereka diketuai oleh Satar Wahab iaitu Ketua Cawangan Batu 15.

Itu susulan hilangnya kepercayaan mereka terhadap kepimpinan Warisan secara keseluruhannya. Pokoknya tidak ada yang boleh diguna pakai untuk kebaikan diri dan masyarakat walaupun sudah bermati-matian menyokong parti Warisan.

Dengarkan saja alasan yang gunakan oleh setiausaha dan jentera Warisan bila mana mereka menafikan setiap kali ada ahli yang meninggalkan Parti Warisan. Terus dengan mudah mengtong sampahkan perjuangan dan undi yang telah diberikan pada pilihanraya yang lepas. Mangkuk betul.

Untuk nota kelmarin juga berlangsung upacara kecil-kecilan dimana ahli daripada Warisan UMNO dan Amanah meninggalkan parti mereka dan menyokong kepimpinan Bersatu Sabah yang diketuai oleh Datuk Hajiji Noor.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: