Peter Hadir Di Pejabat SPRM dan Disiasat Hingga Ke Rumah

Hari ini Naib Presiden Parti Warisan, Peter Anthony hadir di pejabat SPRM Kota Kinabalu sekitar jam 10 pagi berkaitan siasatan pembelian tanah di Kampung Tongod, Tenom yang bernilai RM155 juta

Dia antara dua individu yang dicari oleh SPRM berhubung pembelian tanah berkenaan sehingga diberikan tempoh 48 jam untuk menyerahkan diri.

Dan pada sekitar Jam 1 tengah hari iaitu selepas tiga jam disoal siasat, dilihat dia meninggalkan pejabat SPRM dalam keadaan kedua tangannya bergari dan diiringi oleh beberapa orang pegawai SPRM. Dipercayai dia dibawa ke satu lokasi mungkin ke rumahnya untuk mendapatkan bukti atau boleh saja dibawa ke Mahkamah untuk mendapatkan tahanan reman. Ertinya siasatan ini akan melibatkan orang lain. Kita tunggu dan lihat!

Sebelum ini Peter Anthony juga terlibat dalam siasatan SPRM berhubung kes penyelewengan dana awam bernilai 1.5 bilion yang disalurkan melalui Kementerian KKLW sekitar tahun 2009 sehingga 2015.


Macam mana mahu membela kononnya nasib orang orang Sabah, sedangkan membuat jual beli tanah secara salah sangat sangat diharamkan di dalam agama Islam tapi dilanggar oleh pemimpin pemimpin Warisan. Tidak lama malapetaka dahsyat yang menimpa mereka dan bukannya kemenangan.

Sebab itulah dikhabarkan tadi pagi telah berlaku gempa bumi dibahagian Tongod berdekatan dengan tanah yang sedang disiasat oleh SPRM.

Hanya mereka tolol yang tetap mempertahankan parti yang dipimpin oleh orang orang yang salah.

#BNforSabahan

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.