Cerita Dari Tuaran dan Keningau Pasal Parti Warisan – Hutang dan Sipilis 

Gambar Hiasan

Semalam dan beberapa hari yang lepas  admin ada  menerima maklumat pasal Parti Warisan yang agak melucukan dan menjijikkan. Cerita politik ini berlaku di pantai barat Sabah, Keningau dan Tuaran. 

1. Cakap cakap politik dari bahagian Dalit. Orang kampung dibahagian itu tidak akan mengundi calon Warisan sebab ada hutang lapuk di kedai makan dan bengkel kereta, spare part untuk Ninjanya yang kemalangan pada PRU11 tapi sehingga hari ini hutang hutang itu belum dilunaskan.

2. Dikatakan juga peguam-peguam Warisan kebanyakannya mabuk ingin menjadi calon termasuklah peguam-peguam yang lari dari membayar hutang di kedai makan dan bengkel kereta.

3. Berkaitan Pegawai Daerah atau DO yang cuba dilobi oleh kepimpinan Warisan dimana DO DO dijanjikan sebagai calon pada PRU yang akan datang.  Ternyata DO DO itu lebih pintar dan nakal dari barisan kepimpinan Warisan. Ini kalau admin ceritakan lebih lanjut,  memang melucukan. He

4. Yang keempat agak panas, ramai jentera Warisan di Keningau yang terkena penyakit perempuan atau sipilis. Otak biru dan terlalu jahil. 

5. Jelaslah kepada kita Parti Warisan semakin hari semakin terdesak dan puak ni jenis yang cakap tidak serupa bikin. Tapi ada hati ingin kononnya membela nasib masyarakat Sabah. Haiiya!

#BNforSabahan #tolakwarisan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.