Sarawak Menghantar Rombongan Peguam Ke London & Sabah? – MA63

Besar kemungkinannya dimana sekejap lagi parti pembangkang seperti Warisan akan mengklaim, bahawa kalau bukan mereka yang berpolitik agresif tidak kerajaan negeri Sarawak menghantar kumpulan peguam ke Kota London bagi memperhalusi perjanjian 1963. Bagi membuat persediaan sebelum kerajaan negeri mengemukakan tuntutan berdasarkan perjanjian 1963 ke pihak atasan atau kerajaan Persekutuan.

Atau paling tidak akan ada tu dikalangan penyokong totok pembangkang Sabah yang membuat perbandingan, kononnya Sarawak lebih tegas berbanding Sabah dalam usaha menuntut hak hak masyarakatnya berdasarkan 1963. 😉

Kerna itu kononnya akan selepas ini, kerajaan negeri Sabah mengikut jejak kerajaan Sarawak. (Kalau benar pihak pembangkang akan membuat kenyataan seperti diatas, nah nampak sangat sudah pembangkang kemuflisan modal)

Sebenarnya pendekatan yang dilakukan oleh kerajaan Sarawak berkenaan adalah menyamai apa yang telah dilaksanakan sekaligus diusahakan oleh Datuk Musa Aman dibawah Kerajaan BN Sabah. Beliau telah membentuk jawatankuasa bertindak yang diketuai Menteri Tugas-Tugas Khas Sabah Datuk Teo Chee Kang bagi menuntut undang undang yang mungkin ada pertindihan atau sebaliknya tapi sepatutnya diturunkan pada kerajaan negeri.

Untuk keterangan yang lebih lanjut, sila klik dua link dibawah :-

Musa Aman ajak pembangkang duduk semeja – MA63

BN lebih layak memperjuangkan MA63 

#BNforSabahan #UMNOBN

One thought on “Sarawak Menghantar Rombongan Peguam Ke London & Sabah? – MA63

Add yours

 1. Reblogged this on Jalin Luin and commented:

  Ternyata Warisan Kemuflisan Modal Politik 😂

  Tidak lama selepas admin menerbitkan satu entri berhubung tindakan kerajan negeri Sarawak yang menghantar sekumpulan peguam ke Kota London bagi memperhalusi perjanjian 1963. Dimana tindakan itu ada persamaan dengan langkah yang telah diambil oleh kerajaan negeri Sabah.

  Sebab itu jangan ada pihak seperti parti Warisan mengambil kredit dari perkembangan itu, seolah olah kerajaan negeri Sabah tidak kisah dengan perjanjian 1963 berbanding kerajaan Sarawak malah Warisan itu sendiri.

  Walaubagaimanapun sebentar tadi tanpa segan dan malu, Warisan mengeluarkan kenyataan rasmi supaya kononnya kerajaan negeri Sabah mengikut jejak kerajaan Sarawak berkenaan.

  Itu yang admin katakan pada entri itu, pembangkang seperti Warisan sudah kemuflisan modal. Dan terbukti!

  Tapi dalam hal menjaga kebajikan masyarakat yang berada di kawasan mereka, tidak pula kepimpinan Warisan mencari jalan penyelesaian, mentang mentanglah mereka bukan kerajaan. Tapi sebaliknya hanya tahu menyalahkan BN. 😂

  #BNforSabahan

  Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: