Panggil 115 Ahli Parlimen Yang Menyokong Muhyiddin Sebagai PM Ke 10

Cantik idea atau cadangan Annuar Musa bahawa 115 ahli-ahli Parlimen yang telah mendatangani surat menyokongny Tan Sri Muhidin Yasin sebagai Perdana Menteri perlu dipanggil oleh yang di-pertuan Agong bagi mendapatkan pengesahan.

Itu sekiranya 30 Ahli Parlimen UMNO tidak menyokong mana-mana pihak dalam pertemuan mereka dengan yang di-pertuan Agong kelak.

Sepatutnya pagi ini 30 Ahli Parlimen UMNO itu datang mengadap Yang Dipertuan Agong tapi mereka minta penangguhan. Entah apa lagi akal yang mau di pasang tu.

Kalau benarkah ahli ahli Parlimen UMNO itu anak jantan sebaiknya mereka menyatakan sokongan. Gabungan mana yang mereka pilih bagi membentuk kerajaan bukannya sengaja menggantung pemerintahan. Bukan kah tujuan Parlimen dibubarkan oleh UMNO adalah untuk mengwujudkan kerajaan yang stabil.

Sekarang ini sudah ada, 115 termasuk seorang dua ahli Parlimen UMNO tapi tidak disokong malah macam mendapat arahan agar menarik sokongan?

Ismail Sabri tu bha tanpa sokongan dari Presiden Bersatu atau Ketua Perikatan Nasional tidak tu dia merasa jawatan Perdana Menteri Malaysia. Dalam sistem pentadbiran UMNO mustahil itu Naib Presiden UMNO boleh dilantik sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: