Perikatan Nasional (PN) Terus Raih Sokongan Rakyat dan Siswa Siswi

Nah ini hah hasil risikan terbaru yang didedahkan oleh Pengarah Pilihan Raya PN Mohemad Azmin Ali.

Katanya selain manifesto PN yang lebih baik dan prihatin kepada rakyat secara keseluruhannya yang menyebabkan sokongan rakyat ke atas Perikatan Nasional melonjak.

Faktor calon calon yang di tampilkan oleh PN yang lebih kompeten tidak terpalit dengan tuduhan rasuah di Mahkamah telah menjadi penyumbang besar kepada populariti Perikatan Nasional (PN).

Penerimaan rakyat ke atas Perikatan Nasional juga bukan hanya disebabkan oleh faktor kempen, manifesto dan calon calon yang kompeten tapi juga telah dibuktikan sebelum ini.

“Terbukti dalam tempoh dua tahun PN diberi tanggungjawab memerintah negara, kita telah berjaya mengangkat martabat umat dan rakyat.

“Mereka (rakyat) ingin melihat PN kembali ke Putrajaya untuk meneruskan usaha ini dan saya yakin dan percaya dengan kepimpinan Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang, Insya-ALLAH PN akan dinobatkan sebagai kerajaan Persekutuan di Putrajaya,” katanya.

Di sini saya nak tambah sikit berkaitan penerimaan pengundi atau siswa siswi ke atas Perikatan Nasional. Nampaknya ceramah kempen, manifesto dan kesan kerja kerajaan Perikatan Nasional sebelum ini telah meyakinkan mereka untuk terus memberikan dan menambah sokongan Perikatan Nasional.

Dibawah gambar yang di hantar seorang lecturer kepada seorang kawan. Menunjukkan undian papan tanda yang dijalankan di kampus UPM, menunjukkan Perikatan Nasional menjadi pilihan para penuntut disusuli Pakatan Harapan dan yang paling corot sudah tentulah UMNO atau BN yang ditolak kerana skandal penyalahgunaan kuasa dan kenyataan pemimpinnya yang sering bercanggah dengan realiti.

Nah apa lagi, kalau kamu berada di Semenanjung undilah calon calon Perikatan Nasional dan kalau kamu berada di Sabah undilah calon calon dari Gabungan Rakyat Sabah (GRS). Mari kita ubah pentadbiran kerajaan ke arah yang lebih baik dan saksama.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: