Tindakan UMNO Beri Peluang Anwar Jadi PM: Zahidi


MUHAMMAD ZULKARNAIN MOHD AZMAN | | 09 Julai 2021

Zahidi dalam program Wacana Sinar yang disiarkan di Facebook Sinar Harian.

SHAH ALAM – Keputusan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO yang menarik balik sokongan terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dilihat tidak berasas.

Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Datuk Zahidi Zainul Abidin berkata, tindakan tersebut hanya akan memberi peluang kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dipilih sebagai Perdana Menteri.

“Saya tidak kisah kalau calon Perdana Menteri itu bukan dari UMNO sekalipun. Kalau datang dari Bersatu atau Pas saya akan sokong.

“Apa yang saya lihat kemungkinan sekarang adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim memandangkan beliau ada SD yang cukup kerana disokong oleh Ahmad Zahid.

“Sebab itu saya amik keputusan untuk tidak sokong keputusan mesyuarat MKT sebab saya berpegang kepada prinsip ‘No Anwar No Dap’,” katanya.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/148989/BERITA/Politik/Tindakan-UMNO-beri-peluang-Anwar-jadi-PM-Zahidi

1 komen

  1. Halli..kawan beritahu pada Abg Hajiji..perilaku apa pun UMNO yg bertoksidcovidtotobodo cluster Najib Razak serta Zahid Hamidi serta yg lain dalam rumah semasa UMNO skrg adalah masaalah mereka sendiri. pada mereka kita biarkan sahaja..ringkasnya..jikalau mereka semua bersetuju masih kekal UMNO yg masih terikat dgn 2 nama itu hak mereka..sekiranya juga berlaku juga terjadi nya gabungan bersana Anwar Ibrahim PKR ..Dap..dan sebulat keputusan namakan Anwar Ibrahim sebagai PM .itu hak mereka..pedulikan aoa sahaja ajakkan mereka utk memihak pada mereka. .ingat jangan balik je rumah UMNO jikalau tak mahu…sebab perlu tahu…lihat lambang UMNO…tahu apa maksud…tanda Melayu…Logo UMNO…tanda/code Melayu…tahu akibat dari perbuatan musibat itu semua. ..pedulikan …kekal PNPPBM πŸ‡²πŸ‡ΎπŸŒΊπŸ’–πŸ’―πŸ˜Š terima kasih kawan…ini penting bagitau Abg Hajiji..😊

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: