Mana Sokongan Shafie Pada Kebijakan Ketua Menteri Sabah Hajiji? – Melonggarkan SOP

Sepatutnya Shafie menyatakan sokongan ke atas Ketua Menteri Sabah Datuk Hajiji Noor. Ekoran keputusan kerajaan negeri melonggarkan SOP Covid-19 yang tidak selari dengan SOP Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Keputusan diambil selepas kerajaan negeri memikirkan kesulitan yang dihadapi oleh rakyat Sabah rentetan beberapa siri PKP sebelum ini. Khususny dalam hal ekonomi. Klik link dibawah.

PPBM Sabah Sepakat Sokong Ketua Menteri Hajiji – Melaksanakan Fasa Pemulihan

Kenapa Warisan Kutuk SOP Sabah Yang Berbeza Dengan Federal?

Tapi Presiden Warisan Shafie ni lain pula gayanya, tidak habis habis dengan politiknya. Walaupun semua orang tahu Warisanlah yang mencetuskan gelombang kedua Covid-19 di Sabah.

Sekadar tampil seperti tukang karut, menceritakan keadaan negeri dan masyarakat yang terkesan akibat PKP sedangkan ia adalah lumrah bagi negara yang berperang dengan pendemik. Adalah hal yang sia sia.

Sebentar tadi Presiden Warisan mengeluarkan kenyataan media. Menggambarkan keadaan masyarakat yang hilang punca pendapatan dan sebagainya. Dalam pada itu seperti biasa menuntut sidang Parlimen segera diadakan. Hemmm!

Alahai. Siapapun bimbang sebab itulah kerajaan negeri Sabah dibawah Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji mengambil kebijakan, melonggarkan SOP walaupun tetap berwaspada dengan kemungkinan Covid-19. Bukannya sibuk mengadakan sidang DUN atau atau hal yang seumpanya.

Menjadi tanda tanya.

Dimana sokongan parti Warisan Shafie atas kebijakan yang diambil oleh Ketua Menteri Sabah Datuk Hajiji itu. Parti parti tempatan Sabah lain telah pun menunjukan sokongan mereka.

Warisan, sombong bodoh! Enggan mengakui kelebihan orang lain.

Dalam Warisan tidak putus putus berpolitik. Kerajaan Perikatan Nasional dan kerajaan Negeri Sabah GRS tidak putus putus menghulurkan pelbagai bantuan termasuklah bantuan wang tunai yang dimasukkan ke akaun penerima.

Dengar khabar bantuan komputer riba telah pun di agihkan pada pelajar sekolah rendah, secara berperingkat. Tapi tidak diheboh kan!

1 komen

  1. Maaf cakap. Sebab Warisan lah, Sabah terpaksa memilih DUN dan Kabinet baru tahun lepas. Sebab Warisan jugalah, seluruh Sabah dipersalahkan oleh Semenanjung dan Sarawak kerana kes COVID-19 terus meningkat sampai ke saat ini. Dosa jariah, orang bilang.

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: