Bugis Warisan Demo Kerajaan Gagal ๐Ÿ‘Ž

Sudah tentu pasti dikawasan ini ada beribu ribu orang sebagai penduduk setempat. Tapi yang hadir menunjuk perasaan ini tidak lebih dari 100 orang. Itu pun bagus kalau kesemuanya ada keterangan diri.

Adakah ini yang dimaksudkan dengan kerajaan gagal?

Spesis Warisan wap ni, entah kerajaan apa agaknya yang mereka mahukan ni. Ingin mengekalkan kerajaan Warisan yang baru dua tahun setengah tapi sudah ada yang dihadapkan ke Mahkamah kerana salah guna kuasa kah? ๐Ÿ‘Ž

Ini kira kalah malu lah ni sebab sebelum ini bukan main lagi, kononnya berkobar kobar menganjurkan solat beramai ramai di bandar Tawau. Tapi sehingga hingga hari ini wap saja yang ada. Ingat hari itu Presiden Warisan pun turut hadir. Hahahah!

Kalau kerana ketegasan kerajaan Perikatan Nasional mengawal wabak COVID-19 maka ia dianggap satu kegagalan. Nah memang kamu spesis mementingkan diri lah.


Ada mangkuk yang sengaja menganggap artikel ini kononnya rasis. DNA pembohong.

Rasis apa pula ni mangkuk. Orang panggil KDMR Warisan, ok jak.

Logik ke tu demo time PKP? Orang lain pun boleh buat tapi ada undang undang. Ini namanya pengajaran lain kali hormat pada undang-undang.

Nah sekali netizen mencari identitiย  pendemo berkenaan terbuktiย  salah seorang dari mereka pemegang passport Indonesia. Pertanyaannya kenapa dia mencampuri politik Sabah? apa yang dia harap dari kerajaan Warsian, Mykad? macam sebelum ini, bangsa dalam dokumen Bajau Suluk dari Semporna tapi bangsa sebenar Bugis PTI dari Indonesia.

One thought on “Bugis Warisan Demo Kerajaan Gagal ๐Ÿ‘Ž

Add yours

  1. Bodoh diorang ni.Memang bodoh dan pentingkan diri. Ada otak pun, otak penjilat. Bagus balik Indon saja lah kalau kamu anggap kerajaan sekarang ni gagal.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from JALINLUIN.COM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading