MIC Menyokong Kepimpinan PM Muhyiddin Yassin

Presiden MIC, S Vigneswaran dalam ucapan dasar di Perhimpunan Agung Tahunan ke-74 parti itu di Klang hari ini juga mengucapkan terima kasih kepada Muhyiddin yang turut mengikuti perhimpunan itu melalui platform dalam talian Zoom.

“Umno pada minggu lepas telah memutuskan untuk menoktah hubungan dengan PPBM (Bersatu) pada PRU yang akan datang. Bagi MIC kita menghormati keputusan atas semangat setiakawan Barisan Nasional.

“Bagaimanapun, MIC pada masa sekarang akan menyokong kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan akan berkerjasama dengan parti Bersatu hingga suatu perkembangan baru dalam keputusan majlis tertinggi BN.


MIC wajib cerdik demi kelangsungan parti itu. Apa lagi sebelum ini ada ura ura UMNO akan berkerjsama dengan PKR atau DAP. Walaupun mungkin cadangan berkerjsama itu, tidak menjadi kenyataan. Tapi pada hakikatnya UMNO telah membelakangkan mereka ketika terfikir untuk membuat cadangan itu.

MIC harus ada prinsip sebagai parti yang tidak boleh diperkotak katikkkan, seperti DAP di mata penyokong mereka. Prinsip ini sudah cukup menjadikan DAP menjadi pilihan majoriti kaum Cina.

Begitu gua dengan MCA kalau parti ini tidak menegaskan pendirian mereka. Walaupun mereka tahu UMNO cuba berkerjasama dengan PKR-DAP. Maka parti ini akan terus ditolak oleh pengundi kaum Cina. Akibat dilihat sebagai parti yang tidak ada prinsip.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: