UMNO Kononnya Jangan Berlagak Tuan – Si Khaled Nordin

UMNO tidak boleh lupa daratan kerana parti itu hanya menumpang dalam kerajaan Perikatan Nasional begitu kata Naib Presidennya Mohamed Khaled Nordin.

Pesannya lagi UMNO tidak boleh berlagak seperti tuan kerana ujian sebenar ialah dalam pilihan raya umum yang ke-15.

Si Nordin ni tahukah kenyataan yang dikeluarkan oleh ketua-ketua pergerakan sayap serta segelintir pemimpin tua UMNO setiap kali membuka mulut mereka?

Sememangnya hari-hari berlagak tuan, hanya pemimpin-pemimpin UMNO yang buat-buat tidak tahu atau mengambil sikap lempar batu sembunyi tangan.

Antara kenyataan mereka berbunyi sebaiknya UMNO meninggalkan Perikatan Nasional dan hanya bekerjasama dengan PAS dalam Muafakat Nasional. Walhal mereka tahu PAS tidak akan meninggalkan PPBM.

UMNO bab mengeluarkan kenyataan retorik dalam perhimpunan mereka memang champion yang bertujuan untuk mengambil hati Ahli UMNO yang pada ketika itu sedang berkobar-kobar tapi cukup setakat itu yang mana semangat mereka tidak akan diambil kira bila mana kepimpinan tertinggi UMNO membuat keputusan penting. Hahaha!

Totok tetap akan dinilai sebagai totok yang tidak menyakitkan.

Tapi umum tahu kenapa UMNO suka mengeluarkan kenyataan yang berapi-api dan dusta seperti itu kerana mereka dianggotai oleh ahli UMNO yang tidak kisah pada kebenaran dan tidak peduli pada kecerdikan rakyat yang mengenali mereka.

Biarkanlah UMNO sesuka hati mereka mengeluarkan kenyataan yang hipokrit dan retorik, sekejap sangat beradab sekejap lagi sejahat-jahat ummah. Biarkanlah hanya ahli UMNO yang percaya pada mereka.

One Comment

  1. betul tu kawan..cuma anna nie kasihan..lihat yg lan tiada dosa seberat Jibby tuuh..gini contoh mudah..kita ahli parti yg tiada salah apa pun..kita pula tidak totok pada satu pemimpin aja..kita punya mata tak lepas lihat..mereka ..hari tahun bulan berganti darab 10 atau dah puluhan tahun..dlm m’sia ..none party valueable in respectomondo ..kira berpengaruh disegani lawan atau kawan..up world.. politik kita mampu pengaruhi keputusan yg baik buat mereka..selalunya kita dengar kerenah anwar ibrahim terhadap kartelnya yg boleh bikin tekanan pada krjn agar akur ikut kehendaknya..mcm kes liwatnya chapter saiful bukhari..ada lihat kes ini..mereka (PKR) bawa isu ini ke PBB entah mana punya tok nenek punya power..kononnya please pressure to ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ kes liwat di anggap berlaku ..kemudian tag label.. suka sama suka..sampai nak sabit hukum pun boleh Loklak..mujur PN itu federal state&the rakyat๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ..kadabusss..melecet exPM6 jawab bagi pihak krjn ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ..reti pulak copy myanswer logik fakta kes…ia adalah majikan(anwar ibrahim) forces sexual to pekerja (saiful bukhari) tiada kaitan dgn krjn ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ ..dan kehakiman telah pun berjaya buktikan dakwaan bersabit salah..’Gangguan Seksual tidak hanya berlaku pada wanita atau kanak kanak ..ia berlaku pada lelaki juga..cuma jarang yg mahu kemukakan kes berlaku kerana malu..atau mungkin tiada upaya mahu bela diri akibat ugutan ancaman atau apa saja…yg jadikan mangsa diam diri..trauma dan pekara lain ..kan glory bling bling kes saiful..bila federal state sepak balik si anwar punya geng global.start dari tu..kuku kasi keluar ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ superveto no 6 in selection SBPolice๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ takrif status kanan lagi kanan..jadi tidak pernah pulak gunapakai nama umno as a political party.. berkali anna kata PPBM๐ŸŒบ world as political member party ๐Ÿ sudah terbang…masa PH pun . .none.. tag mudah ingat PPBM๐ŸŒบ ..๐Ÿค”๐Ÿค” not umno ..kadang mereka di umno terlupa ..kes Jibby dalam kerangka serius peringkat antarabangsa..andai Krjn poyo..mcm mane nak celah kes real wanted person JLow ..1MDB..kutip balik duit krjn semula..aras tertinggi pegawai federal state pangkatnya tarif dunia ..dari kalangan pasukan terbaik dunia..apa fikir AS saja ..polis dunia..kita pun datang dari ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ…jadi dalam negara ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ..kan dah kata tiada kompromi..takda ampun..ON case …lihat cara Abah Midin..kami kan HomeLand ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธInterpol๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ…kluster saka biru negara๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ..sopan tak kami..dan mmg tiada apa rampas or di sita..eeek..

    Annaariff1972๐ŸŒบ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ๐Ÿ’–

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.