10 Ahli Parlimen Sokong Anwar Saran Buat Laporan Polis dan MCMC

Sekali lagi Menteri Wilayah, Annuar Musa menjadi perhatian segelintir penyokong dan jentera mereka yang tidak boleh menerima kebenaran. Teruslah kesalahan yang dilakukan oleh mereka dipulangkan pada orang lain. Hahaha. Lucu!

Tapi tidak apa itu tidak penting yang mustahak adalah orang ramai yang mencari kebenaran. Golongan ini yang menentukan kemenangan parti parti yang bertanding.

Annuar Musa mencadangkan adalah lebih baik 10 Ahli Parlimen UMNO yang dikatakan telah menandatangani dokumen SD menyokong Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia agar tampil dan membuat laporan Polis dan MCMC supaya nanti kenyataan yang dibuat tidak berbez dengan kenyataan parti.

Sebenarnya SD itu bertujuan untuk menjatuhkan Tan Sri Muhyiddin Yassin dari jawatan Perdana Menteri. Bukan hanya menyokong Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri. Ertinya siapa pun yang dilantik selepas itu ia bukanlah isu kepada mereka. Fahamkan!

Sebab itulah mereka perlu membuat laporan Polis dan MCMC bagi tujuan membersihkan nama sekaligus membolehkan agensi berkenaan menjalankan siasatan yang lebih lanjut.

Pokoknya sila buat laporan Polis dan laporan ke Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC).

Kalau kita tengok senarai nama yang terbabit macam ada kebenarannya. Ini kerana nama Tajuddin pun tersenarai yang selama ini memegang prinsip bahawa tidak salah bagi pemimpin UMNO memperalatkan parti untuk melepaskan diri dari tuduhan rasuah di Mahkamah.

Ada juga yang kantoi ni.

Jangan pula ada yang mendakwa kononnya senarai nama itu adalah fitnah walhal siasatan Polis belum dijalankan. Jangan juga mengugut mana mana portal yang membuat laporan berkaitan ini. Nampak benar takut dengan bayang bayang sendiri tu.

Persoalannya bagaimana pula andai SD itu wujud dan nama yang tersenarai juga benar. Lalu kedudukan jawatan Perdana Menteri tergugat? Sudah tentu yang rugi ialah penyokong penyokong Perikatan Nasional.

Jangan nak berlagak suci. Ini politik segelintir pemimpin UMNO yang tamak dan rakus, bukan tidak pernah terbukti benar pun. Di Perak baru-baru ini, Wakil Rakyat UMNO sanggup berkerjasama dengan DAP untuk menjatuhkan Menteri Besar Perak, Peja.

Teringat kisah sama sebelum ini. Bila mana Anwar mendakwa beliau telah mendapat sokongan daripada beberapa pemimpin utama UMNO untuk mengganti Tan Sri Muhyiddin sebagai Perdana Menteri tapi dinafikan. Tup tup viral surat yang ditandatangani oleh Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO.

10 MP UMNO selain Pekan dan Bagan Datoh ialah Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman, Ahli Parlimen Pontian, Datuk Seri Ahmad Maslan, Ahli Parlimen Padang Rengas, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz dan Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Seri Bung Moktar Radin.

Selain itu, nama Ahli Parlimen Kimanis, Datuk Mohamad Alamin, Ahli Parlimen Machang, Datuk Ahmad Jazlan Yaakub, Ahli Parlimen Paya Besar Mohd Shahar Abdullah dan Anggota Parlimen Parit, Mohd Nizar Zakaria turut tersenarai.

Perlu dinyatakan nama nama mereka sebab admin tengok ada sudah penganalisis politik yang menuntut Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin meletakkan jawatan susulan sokongan 10 MP diatas.

One thought on “10 Ahli Parlimen Sokong Anwar Saran Buat Laporan Polis dan MCMC

Add yours

  1. Betulkan apa anna beritahu..petaka perak akan berkunjung ke YDPA..politik apabila sering dipergunakan oleh celaka celaka ini ia jadi buruk sekali..seolah ketua yg patut menidakkan apa ditujukan ia tak dapat buat demikian..jadi utk apa PN atau pihak PAS (MN) biar saja Umno keparat buat apa yg di suka..yg perangai haramjadah dalam Umno pun tiada upaya dalam Umno sendiri mahu melarang..semua nak harap PN juga selesaikan..andai Bung Mokhtar bijak .anna dah beritahu apa perlu buat..Arau yg mendengar nescaya tahu apa perlu dibuat .malah pahang sendiri pun nescaya setuju dgn fikiran apabila terkait soal Najib Razak..ia mmg menyusahkan keliling yg lain yg tiada salah laku dilakukan pun..BN terselamat kerana dari awal anna dah halau sinajib dgn pekara 2.6B dan 1MDB..expired BN boleh anna cungkil semula ..namun Umno ..itu tanggungjawab Najib Razak serta Zahid Hamidi..rasa kesal kerana terpaksa lalui semua ini..tidak sama sekali ..cuma terpinar ..kenapa cerdik akal tu tidak seperti org mahathir nie..memalukan betul..mereka lah..πŸ˜€

    Annaariff1972πŸŒΊπŸ’―πŸ‡ΊπŸ‡ΈπŸ’–πŸπŸπŸ

    Liked by 1 person

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: