15 SU Politik Terima Watikah Perlantikan Dari KM Hajiji Noor

Hari ini saja seramai 15 Setiausaha Politik yang ditugaskan di beberapa Kementerian Kerajaan Negeri telah menerima watikah pelantikan dari Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Hajiji Noor.

Dalam pada itu ketua menteri mengingatkan, supaya sentiasa memikul tanggungjawab dengan baik didalam melayani persoalan yang dihadapi rakyat.

Ini kerana rakyat Sabah telah memberikan mandat melalui Pilihan Raya Negeri Sabah untuk membentuk kerajaan negeri baharu. Oleh itu menjadi kewajipan untuk melakukan yang terbaik lebih-lebih lagi dalam keadaan pendemik Covid-19 yang telah menimbulkan banyak cabaran dan kesulitan disemua sektor.

Ketua Menteri Datuk Hajiji Noor menggesa supaya setiausaha setiausaha berkenaan sentiasa mendengar tohmahan yang dilemparkan oleh pembangkang sekaligus menyangkalnya dengan menyatakan hal yang sebenar-benarnya.

Ini adalah masanya untuk berkerja, lakukan yang terbaik untuk kementerian atau menteri yang mereka wakili dan membentuk pasukan yang terbaik.

Sekali lagi Ketua Menteri mengulangi bahawa kerajaan negeri akan sentiasa membantu mereka yang terjejas akibat wabak Covid-19. Sebab itulah sehingga hari ini kerajaan negeri telah memperuntukkan sebanyak RM160 juta untuk pelbagai persediaan dan melalui peruntukan yang sama kerajaan negeri telah berjaya mengedarkan bakul makanan 144,000 ke semua daerah di negeri Sabah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: