PKPB Kerajaan Negeri Sabah (Kota Kinabalu, Penampang, Putatan)

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) untuk Kota Kinabalu, Penampang dan Putatan Sabah.

Kerajaan negeri melalui Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sabah Covid 19 JKPBNS telah memutuskan akan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat PKPB di Kota Kinabalu, Penampang dan Putatan mulai 7 Oktober berkuatkuasa jam 12.01 tengah malam.

Nasihat kesihatan yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia hendaklah dijadikan satu kebiasaan baharu dalam kehidupan seharian.

1. Elakkan 3S/C itu jauhi kawasan sesak, elakkan kawasan sempit dan elakkan bertutur dengan jarak yang dekat.

2. Amalkan 3W iaitu kerap mencuci tangan dengan air dan sabun, memakai alat pelitup muka di tempat awam dan amaran dari kementerian kesihatan.

Atau untuk lebih memudahkan klik links ini https://jalinluin.files.wordpress.com/2020/10/kenyataan-media-yab.-ketua-menteri-sabah-06-oktober-2020.pdf

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: