Tak Ada Maknanya Calon Prof Melawan Calon PhD DUN Membakut

Tidak hanya kerana calon Warisan untuk DUN Membakut ada gelaran Profesor teruslah apa yang dikatakannya sebagai benar dan berupaya. Poyoh!

Jangan syok sendiri calon dari Perikatan Nasional (Bersatu) Datuk Dr Arifin Arif juga membawa gelaran PhD (Dr) dalam bidang agama.

Soal manifestasi perubahan yang akan dibuat sekiranya calon Warisan itu mendapat kemenangan, ia adalah hal yang biasa bagi seorang calon apa lagi dari parti Warisan yang terkenal dengan janji bulan dan bintang mereka. Buktinya sehingga pemerintahan Warisan berakhir tidak ada satupun janji atau manifesto yang telah direalisasikan. Nothing!

Tidak ada pihak yang boleh menafikan kemajuan yang telah dicapai di daerah Membakut, sejak daerah itu diwakili oleh Datuk Dr Arifin Arif. Hari ini daerah Membakut terkenal dengan jolokan daerah ilmu. Begitu juga dalam bidang pertanian Datuk Dr Arifin telah berjaya menukarnya dari pertanian lama menjadi pertanian moden dimana penggunaan tenaga manusia dapat dikurangkan mengikut keperluan.

Selain itu visi utama calon atau Adun Membakut adalah membangun bersama ilmu selepas ini dikenali sebagai Membakut daerah ilmu.

https://www.utusanborneo.com.my/2019/10/10/membangun-dengan-ilmu-visi-utama-adun-membakut

Nampaknya janji manis si Mohd Kamarudin ini sama dengan si Munirah semasa berkempen di pilihan raya yang lepas. Munirah dalam ucapannya berikrar sekiranya dia terpilih maka masalah banjir di Kota Belud akan diselesaikan. Tapi nampaknya sehingga hari ini banjir terus melanda kawasan yang diwakilinya. Hahahaha! klik link dibawah.

https://jalinluin.com/2020/06/29/janji-calon-warisan-untuk-menyelesaikan-banjir-hanyalah-dusta/

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: