Peter Anthony Digesa Membuat Permohonan Maaf (KDMR Bukan Penduduk Asal)

Oleh kerana sehingga hari itu Peter Anthony enggan membuat permohonan maaf atas dakwaannya bahawa KDMR bukannya penduduk asal negeri Sabah.

Maka suka admin sekali lagi menunjukkan kepada umum dakwaan Peter Anthony berkenaan.

Soal Peter enggan membuat permohonan maaf seperti yang dituntut oleh pihak tertentu, itu bukan masalah admin tapi lebih kepada hak individu. Boleh saja dia sangat berkeyakinan bahwa dakwaannya itu memang ada kebenarannya so untuk apa membuat permohonan maaf?

KDMR bukan penduduk asal negeri Sabah, begitulah dakwaan Warisan. Jadi pada penyokong dan jentera Warisan yang keturunan KDMR selepas ini jangan lagi kamu merasakan diri itu berada diatas bangsa bangsa yang lain. Itu Peter sudah cakap tu kamu bukan penduduk asal negeri Sabah.

JalinLuin.com

Salah seorang Naib Presiden Parti Warisan, semacam cuba merendahkan martabat bangsa KDM. Kerana kepentingan sanggup Warisan memutar belit sejarah Sabah. Begitu kah style politik Warisan?

Untuk apa Warisan membangkitkan kewujudan bangsa, walhal ia sudah tercatat sebagai sejarah awal. Ingin mencetuskan huru hara kah?

Sejak bila pula si Peter Anthony menjadi pakar sejarah?

Ahli MINDS (Murut Institute for Development Studies) menyifatkan kenyataan Naib Presiden Warisan Sabah Peter Anthony tidak tepat. Apabila dia mendakwa, orang asal Sabah ialah kononnya dari etnik Bajau, Suluk dan Simunul. Dia mendakwa sedemikian semasa berceramah di Matunggung pada 14 Februari yang lalu.

Rentetan itu ia telah menimbulkan Ketidakpuasan hati dikalangan kaum Murut, selain persatuan yang dikenali sebagai MINDS.

Sebelum ini Naib Presiden Warisan, Peter Anthony semasa berceramah di Matunggung, Kudat dalam program bicara Presiden. Ucapannya itu telah berjaya dirakam dalam bentuk video yang berdurasi 28 saat, kini tular di media sosial. Dipetik sebagai berkata “dia orang ni…

View original post 250 more words

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: