Dakwa Warisan Seri Bendung Tidak Wujud Adalah Dusta

Kenyataan setiausaha Bahagian Tuaran si Rhodes tu tersangatlah lucu dan tidak bertanggungjawab.

Dia menafikan tindakan ketua Cawangan Seri Bendung ( PDM Bolong Baru, Tuaran ) Edenih b Setuh dan 46 lagi ahli Cawangan yang bertindak keluar parti Warisan beberapa hari yang lepas sebagai tidak benar, konon hanyalah propaganda semata mata.

Alasannya seperti yang biasa kita dengar, nama mereka tiada dalam sistem pendaftaran ahli begitu juga dengan kononnya Cawangan itu juga tidak wujud.

Macam saja parti Warisan tu ada sistem pentadbiran yang efisien dan berkualiti. Walhal hanya untuk mengagihkan bantuan Covid 19 Sabah pun gagal kerana pengkalan data yang ketinggalan zaman selain alasan yang mereka sembunyikan kerana adanya unsur unsur penyelewengan.

Dasar parti politik yang tidak mengenang budi. Pada pilihan raya yang lepas ada ramai pengundi Parti Warisan yang bukannya ahli parti pun jadi apa pula pandangan Warisan pada golongan ini. Mereka tidak berjasa hanya kerana bukan ahli Warisan. Begitukah, mangkuk pula.

Awal parti Warisan bertapak dan mula dikenali, ahli Warisan yang berminat membentuk Cawangan hanya perlu mengumpulkan ahli atau pengikut mereka maka Cawangan yang dikehendaki akan terbentuk secara tidak rasmi. Ini kerana pada ketika itu belum ada Ketua dan Pejabat Bahagian Warisan terutamanya di Tuaran yang berfungsi sebagai pusat pentadbiran parti di daerah berkenaan.

Hanya selepas Warisan membentuk kerajaan itu pun selepas beberapa tempoh yang lama barulah Setiausaha Bahagian Warisan mengeluarkan arahan rasmi agar ketua-ketua Cawangan yang sedia ada mendaftarkan Cawangan mereka.

Malangnya tidak semua mereka meneruskan hasrat untuk menubuhkan Cawangan Warisan sebab itulah ada Cawangan tidak wujud di dalam sistem. Ada pun berjasa tetap berjasa.

Nah itu yang berlaku justeru dakwaan Cawangan Kampung Seri Bendung dan 46 ahlinya tidak wujud adalah dusta dan tidak mengenang budi.

Bersatu Sabah belum teruji jesteru sesuai untuk disertai.

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: