Masej suara ini telah viral di ruangan Whatapps dan telah mencetuskan banyak polemik hangat dikalangan penyokong Gabungan dan parti Warisan Sabah.
Walaubagaimanapun admin tidak pasti, siapa sebenarnya pemilik suara ini, adakah ia milik jentera Warisan yang menyamar atau penyokong Gabungan yang juga menyamar.
Walaupun jelas pesanan ini ditujukan kepada parti Warisan dan itu bererti masej suara ini dijana oleh penyokong Gabungan. Tapi siapa tahu ia juga hasil kerja jentera Warisan agar masyarakat menyalahkan kompenan Gabungan.
Yang pasti matlamat mereka ialah untuk menimbulkan persepsi buruk sama ada pada parti Warisan atau Gabungan agar tidak diberikan sokongan.
Apapun, berdasarkan masej suara ini ternyata benarlah majoriti orang Sabah menolak perjuangan parti Warisan atas sebab politik dan sentimen tertentu. Tepuk dada tanya selera!