Mana Tanggungjawab Warisan Pada Mangsa dan Keadaan Banjir? 

1. Apa barang Warisan ni, kalau mereka yang bermasalah mereka sibuk memungut derma ke pelusuk desa. Tapi bila masyarakat ditimpa musibah, Warisan hanya tahu menangkap gambar bencana dan menyebarkan dokumen soal jawab di sidang Parlimen, sebagai bukti kononnya  telah menjalankan tanggungjawab mereka sebagai Yb dan pemimpin. Hemmm

2. Pada masyarakat jangan kamu terpancing ini  hanyalah sandiwara politik semata mata.

3. Jangan juga percaya dengan  alasan bodoh yang selalu mereka lemparkan.  Dimana kononnya Warisan belum menjadi kerajaan, sebab itu kononnya mereka hanya mampu bersuara. Jadi kalau begitu, bagaimana pula andai calon Bebas yang menjadi Yb yang tidak ada organisasi adakah kekurangan pemimpin Bebas ini boleh dimaafkan begitu saja? Bagaimana dengan gaji yang mereka dapat setiap bulan, kenapa diambil! Bagaimana mana dengan nasib pengundi  dikawasan mereka? 

4. Tapi sebagai masyarakat desak pemimpin pemimpin Warisan supaya berbelanja besar, kalau ada harta minta mereka gadaikan atau jual dan hasilnya digunakan untuk mengurus anda.

5. Perkara yang perlu diingat diandaikan pun mereka berjaya menjadi pemerintah, kumpulan pertama yang mereka akan jaga ialah kerabat dan kroni. Seperti sebelum ini hingga disiasat oleh SPRM.

#BNforSabahan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.