Rafizi Bertemu Buku Dengan Ruas – Rahman Dahlan

Kali ini Rafizi bertemu buku dengan ruas di mana Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Rahman Dahlan telah memfailkan saman selepas Rafizi membuat kenyataan fitnah terhadap keluarganya.

Nampaknya Rafizi tidak pandai pandai jerak, walaupun sebelum ini dia telah disabitkan bersalah oleh Mahkamah dan akan dipenjarakan selama 18 bulan selepas didapati melanggar akta rahsia rasmi.

Pada November 2016, mahkamah mendapati Rafizi telah menggunakan dokumen laporan audit setebal 98 mukasurat sebagai modal politik sedangkan perbuatan itu bertentangan dengan akta rahsia rasmi 1972.

Rafizi semakin kehilangan taring politik, kerap melakukan kesilapan dan kesalahan. Inilah akibatnya bila terlalu mencari kesalahan orang lain. Sedangkan tugas hakikinya sebagai Ahli Parlimen yang bertanggungjawab menjaga kebajikan dan menyelesaikan kesulitan yang dihadapi oleh pengikutnya tidak terlaksana. Karma kot!

Selain itu Adun Dengkil Shahrum Mohd Sharifuddin berpendapat daripada Rafizi sibuk membongkar cerita baru yang tidak ada asasnya. Lebih baik dia jelaskan status laporan yang dibuatnya dahulu berhubung dakwaan rasuah seorang perempuan dan wang yang membabitkan pegawai Pejabat Menteri Besar Selangor.

Ujarnya lagi janganlah menjadi Champion tanpa ada asas dan fakta hanya nak jadi orang pertama yang membuat kenyataan.


14 Disember 2017

1. Isnin, Rafizi Ramli, Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengadakan sidang akhbar dan menuduh saya melantik adik saya sebagai kontraktor utama Ekspo Negaraku.

2. Pada sidang akhbar yang sama, Rafizi Ramli dengan yakin menegaskan bahawa dia telah melakukan penyelidikan menyeluruh dan pelbagai penyiasatan, hasilnya membuktikan bahawa, Raslan Dahlan, CEO PICO Integrated Exhibits (M) Sdn Bhd memang saudara saya. Oleh itu, saya telah dituduh nepotisme dalam melaksanakan tugas menteri saya dengan melantik ahli keluarga saya untuk mendapat manfaat daripada Ekspo Negaraku.

3. Seperti kenyataan Rafizi yang lain, ini adalah satu lagi pembohongan terang yang tidak sesuai dengan kedudukannya sebagai ahli Parlimen. Beliau begitu yakin dan bersemangat ketika membuat dakwaan ini. Setelah mengulangi tuduhan sembilan kali, Rafizi pasti percaya kebohongannya sendiri.

4. Bahasa badannya, sikap dan intonasi semasa sidang akhbar telah dirancang untuk kesempurnaan untuk meyakinkan penonton tuduhan fitnahnya terhadap saya.

5. Pada hari yang sama, saya harus membuat tindak balas yang cepat terhadap tuduhannya, kerana sesiapa sahaja boleh diyakinkan dengan mudah oleh dustanya.

6. Saya mempunyai bukti dalam kepemilikan saya bahawa Rafizi telah menghubungi Raslan Dahlan sebaik sahaja selepas sidang akhbarnya, melalui mesej Facebook yang bertanya sama ada Raslan sebenarnya abang saya. Ini menunjukkan bahawa Rafizi tidak pasti fakta. Walau bagaimanapun, demi cita-cita politiknya, dia terus memfitnah saya.

7. Saya juga terkilan dengan hakikat bahawa Rafizi menuduh pegawai EPU membocorkan maklumat yang salah dalam cubaan untuk mencetuskan perselisihan antara pegawai EPU yang rajin dan saya.

8. Memandangkan keterangan terhadap Rafizi dan tuduhan yang dilemparkan kepada saya, saya telah melantik peguam Datuk M Reza Hassan dari Messrs Raja Riza & Associate untuk mengetepikan segala tindakan undang-undang terhadap Rafizi untuk meletakkan fitnah berterusan untuk berehat.

-Ends-

#BNforSabahan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: