Hanya Mereka Yang Tidak Waras Menyokong Semula Dr M Sebagai PM

1. Pengarah pusat penyelidikan PAS, Dr Mohd Zuhdi Marzuki berkata pemilihan bekas perdana menteri Dr Mahathir sekali lagi, tidak boleh diterima oleh orang yang waras

2. Menurutnya kerosakan yang dibuat melalui dasar dan amalan sepanjang 22 tahun mentadbir Malaysia menyebabkan dasar yang dilaksanakan dahulu masih membebankan Rakyat.

3. Selama 22 tahun juga pemerintahan Dr M memperkenalkan dasar yang merugikan negara dan rakyat. Dimana Dr Mahathir melakukan pemusatan kuasa dengan menjadikan Perdana Menteri begitu berkuasa sehingga berlaku campur tangan terhadap institusi kehakiman dan legislatif

4. Di zaman kegemilangan Dr M lah kuasa raja-raja Melayu melalui dua pindaan perlembagaan persekutuan terhakis ia berlaku sekitar tahun 1983 dan 1993.

5. Juga menurut Mohd Zuhdi, Dr M juga menghakis dasar dan amalan berkaitan dengan Federalisme sehingga melanggar perjanjian dengan kerajaan negeri seperti dalam isu royalti Petroleum.

6. Tambahnya ketika pemerintahan Dr M rakyat turut menghadapi pelbagai kesan buruk dalam aspek sosial salah satu perkembangan sosial tidak sihat semasa pemerintahan Dr M ialah mengurangkan peranan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan

7. Dan perkara yang paling penting tapi gagal dibenteras oleh Dr M ialah gejala dadah selain pengukuhan perpaduan kaum dan pengurangan jenayah di kalangan masyarakat.

8. Diyakini sekiranya Dr M dilantik semula menjadi Perdana Menteri akan menjadi lebih kuku besi dari sebelumnya.

9. Jangan lupa PM Najib Razak yang menghapuskan akta ISA sebaliknya Dr M yang menyalahgunakan. Sehingga pada satu waktu, sesiapa pemimpin Sabah yang cuba membangkitkan perjanjian 1963, maka mereka akan dipenjarakan.

10. Kalau anda penyokong atau menyokong Dr M bererti anda tidak waras.

#BNforSabahan

One thought on “Hanya Mereka Yang Tidak Waras Menyokong Semula Dr M Sebagai PM

Add yours

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: