Tersebar Dokumen Tolol Kononnya Dari JPN

1. Tersebar satu dokumen permohonan Mykad khas yang kononnya dikeluarkan oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN). Kononnya Mykad itu bakal digunakan untuk mengundi parti BN pada PRU yang akan datang. Lucu!

2. Ada beberapa kriteria dan sumber yang wajar dijadikan asas pertimbangan sebelum mempercayai berita yang cuba disebarkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Seperti mana dokumen yang disebarkan dibawah.

3. Pertama tama semak pastikan kesahihan berita yang anda terima dengan agensi yang terbabit. Dalam kes ini kita merujuknya pada pihak atau Page Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

3. Terbukti pages Jabatan Pendaftaran Negara telah mengeluarkan kenyataan rasmi bahwa dokumen yang tersebar itu adalah palsu atau fitnah seperti gambar diatas.

4. Diandaikan dokumen itu dikeluarkan oleh jabatan kerajaan. Lalu apa pula kaitannya dengan organisasi BN? Sedangkan agensi kerajaan dan organisasi BN adalah dua entiti yang berbeza. Bermaksud sebarang kelemahan dari jabatan kerajaan ia tidak boleh dikaitkan dengan politik BN. Seperti contoh andai ada dikalangan kakitangan jabatan yang terlibat dalam aktiviti rasuah, maka itu atas kehendak dirinya bukannya atas arahan Presiden UMNO/BN.

5. Secara logiknya BN Sabah cukup kuat. Kekuatan yang tidak boleh ditandingi oleh parti parti pembangkang seperti Warisan. Jadi untuk apa BN tegar melanggar perlembagaan negara, hanya kerana parti sekecil Warisan?

#BNforSabahan

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: