PBS Membakut Masih Wujud dan Utuh – Warisan

Rupanya berita dari media Warisan kononnya ada seramai 1000 ahli parti PBS Membakut meninggalkan parti itu dan menyertai Warisan adalah berita yang tidak benar. Berita propaganda semata-mata. Bikin kesian!

Kononnya pada Majlis itu Presiden Warisan, Shafie Apdal telah menerima borang kemasukan beramai ramai yang diketuai oleh bekas ketua PBS Membakut Egol Onsim Basintal. Kerna itu kononnya bolehlah PBS di Membakut tutup kedai.

Hakikatnya, baru sebentar tadi admin menerima maklumat sahih sekaligus mendedahkan pembohongan Warisan.

Naib Ketua Bahagian PBS Membakut, Joniri Mikil menegaskan bahawa berita itu adalah palsu. Dimana Bahagian PBS Membakut yang diketuai oleh Runtian Medan dan mempunyai 21 Cawangan serta AJK Bahagian, masih wujud dan aktif. Mereka juga berjanji akan terus menyokong kepimpinan Adun N24 Membakut Yb Datuk Arifin Arif.

Ujarnya lagi kemasukan mantan ketua Bahagian Egol Onsim Basintal ke parti Warisan adalah atas kehendak peribadinya yang jelas berkepentingan. Malah tidak pun melibatkan mana mana Cawangan dan ahlinya. Selain Cawangan si Egol yang tidak lagi aktif.

Apa khabar parti Warisan? ada yang berani menafikan kebenaran entri ini, kalau ada dipersilakan. 😊

Pada masyarakat yang ada diluar sana jangan kamu terpedaya, parti Warisan adalah parti yang dilahirkan atas kepentingan peribadi dan dendam semata-mata. Alsebab itulah kalau kita teliti balik, perkara yang “diperjuangkan” oleh Shafie Apdal sehingga dia dipinggirkan dari UMNO adalah isu yang berkaitan dengan 1MDB tapi bila isu ini gagal mendapat kepercayaan rakyat. Kini Shafie selaku Presiden parti Warisan menukar agenda perjuangannya berpolemik pula dengan slogan Sabah for Sabahan. Hemmm

BN adalah parti yang relevan untuk semua lapisan masyarakat Sabah. In Shaa Allah.

#BNforSabahan

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: