PM Muhyiddin Yang Salurkan Dana Untuk UMNO Berkempen Di PRN Sabah 2020

Najib semakin terdesak sebab itu dia akan menggunakan apa pun cara untuk terlepas. Sebelum ini Najib mendakwa kononnya Bersatu cuba membunuh UMNO.

Kalau pun benar apa juga salahnya, politik memang begitu, seperti juga yang sedang dilakukan oleh UMNO pada Bersatu, sekarang ini. Apa terjadi pada Menteri Besar Perak, UMNO sanggup berkomplot dengan DAP untuk menjatuhkan Menteri Besar dari parti Bersatu, begitu juga dengan Melaka terbaru Johor akan melalui pilihan ngeri walaupun belum penggal belum berakhir. Dengar khabar terbaru Kedah pula yang akan menyusul.

Tapi ada satu hal yang wajib dihargai dan dikenang oleh UMNO sampai bila pun, oleh itu sepatutnya UMNO tidak boleh mengkhianati Bersatu.

Hakikatnya pada pilihan raya negeri Sabah 2020 kerajaan Perikatan Nasional atau Presiden Bersatu lah yang menyalurkan dana pada UMNO untuk berkempen. Jadi tentang mana pula Bersatu bersungguh sungguh ingin membunuh UMNO ni Najib oiii.

Cakap saja terus terang yang kamu dan Zahid kian terdesak justeru itu, apa pun cara termasuk membohong akan kamu jalankan walaupun rakyat itu sendiri yang akan menjadi korban penyakit Covid 19 dan ancaman kehidupan yang tidak menentu. Tengok saja kebelakangan ini banyak malapetaka yang menimpa rakyat yang tidak berdosa, kenapa tidak kalau pemimpin UMNO yang kantoi maling tetap dipertahankan.

JalinLuin.com

Satu lagi pendedahan mengejutkan perihal sikap UMNO yang memandang serong Perikatan Nasional atau PPBM khususnya.

Didakwa pada September tahun 2020 UMNO memohon sejumlah dana untuk digunakan bagi berkempen di pilihanraya negeri Sabah baru-baru ini.

Waktu itu Tan Sri Annuar Musa adalah Setiausaha Agung BN dialah yang membawa permohonan itu menghadap Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Presiden Bersatu dan Pengerusi Perikatan Nasional.

Permohonan itu dimajukan ketika mereka berada di Sibu Sarawak pada 16 September 2020. Maka Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin pun memberikan sejumlah dana yang besar kepada UMNO untuk berkempen di pilihan raya negeri Sabah 2020.

Tetapi malangnya hal itu disembunyikan oleh pemimpin-pemimpin UMNO hingga ada di antara mereka yang skeptikal dan mendakwa kononnya PPBM atau Bersatu membuli UMNO.

Dibuli macam mana kawan kalau peruntukan untuk berkempen pun diberikan tanpa banyak soal. Ini kerana sebagai seorang Perdana Menteri yang mewakili kerajaan semestinyalah yang dikehendaki ialah setiap parti dalam kerajaan…

View original post 227 more words

Published
Categorized as PPBM

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: