Jho Low Bukan Lagi Beruang Tapi Gagal Di Kesan (Video) – Kritikan Balas Insiden Gerai Makan

Ingat lagi tak, dulu laskar maling memperlekeh kenyataan Ketua Polis Negara, Ahmad Bador berhubung pencarian mereka keatas pendajal si Jho Low, yang kita tahu merupakan rakan subahat mantan Perdana Menteri Najib ketika menghisap wang rakyat melalui Syarikat yang tidak wujud, 1MDB.

Diviralkan seolah-olah benar Jho Low telah bertukar menjadi seekor Beruang, oleh sebab itulah kerajaan Perikatan Nasional gagal mengesan Jho Low, seperti mana kenyataan Ketua Polis Negara pada ketika itu. Kononnya!

Sedangkan kenyataan Ketua Polis Negara itu bersifat satira bagi menggambarkan betapa liciknya Jho Low hingga tidak boleh dikesan sekaligus diheret ke Malaysia untuk dijadikan saksi pendakwaan ke atas Najib Razak berkaitan 1MDB.

Hari ini Malaysia di perintah oleh kerajaan Keluarga Malaysia.

Pertanyaan admin sudah berjayakah Jho Low di kesan. Kenapa belum lagi di angkut ke kandang perbicaraan yang sedang berjalan? Walhal antara orang yang paling banyak disebut namanya dalam perbicaraan 1MDB adalah Jho Low.

Bukan susah pun, memandangkan Jho Low bukan lagi seekor Beruang tapi telah bertukar semula menjadi Manusia gendut yang comel. Hahaha!

Bergurau bergurau juga tapi jangan lupa hutang yang ditinggalkan oleh 1MDB bukannya sikit, mencecah RM40.51 bilion, untuk itu kerajaan Malaysia masih berhutang sebanyak RM32.3 bilion yang terpaksa dibayar oleh rakyat Malaysia dengan apa cara sekalipun.

Yang bukan ahli-ahli UMNO fikir fikirkan lah. Ingat hutang ini akan bertambah setiap tahun akibat bunga hutang yang sentiasa berjalan. Untuk nota hanya untuk membayar bunga hutang rakyat terpaksa berbelanja sehingga 14 bilion ringgit sehingga hutang itu selesai.


Di kesempatan ini suka admin membuat kritikan balas tentang video yang viral beberapa hari lalu iaitu pelanggan dan pemilik gerai yang pergi semasa Najib hadir ke tempat mereka.

Percayalah apa pun yang dilemparkan keatas Najib pasti akan dinafikan dengan apa cara sekalipun, walaupun video itu jelas menunjukkan Najib dihindari oleh orang ramai. Kerana itu tidak pasal pasal pemilik gerai membuat kenyataan secara langsung di Facebook, bagi menafikan persepsi rakyat. Nampak sangat ada pihak yang mengarahkannya, sepatutnya sama ada peristiwa itu benar atau tidak, tidak perlulah Najib mengambil peduli, biarkan saja keadaan yang menentukannya sebab sebelum ini banyak lagi kejadian berat dan terbukti yang dihadapi oleh Najib tapi dibiarkan begitu saja.

Secara logiknya tegar kah pemilik kedai itu tampil hanya semata mata menafikan kejadian walaupun jelas terbukti seperti mana rakaman video, jika tidak ada pihak yang mengarahkannya. Tapi kenapa bila melibatkan penyelewengan dalam 1MDB tidak pula Jho Low dilibatkan dalam perbicaraan atau kenapa Jho Low tidak di tegaskan agar tampil membuat penafian secara live sepertimana pemilik gerai itu?.

Najib ni ibarat penyakit. Ada orang tu pada hakikatnya sakit kepala tapi dia mati kerana sakit kaki. Dalam erti kata oleh kerana Najib itu dikelilingi oleh orang-orang yang berkuasa dan perkasa, maka biarlah semut-semut merah yang masuk ke telinga hingga mereka terkulai.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: