Ahli dan Pemimpin Amanah Sabah Menyertai Warisan

Macam mana bha Amanah Sabah aka Mat Sabu ni. Boleh pula orang “kuatnya” diculik oleh parti Warisan. Buat malu jak, nampak sangatlah parti Amanah ni dipandang remeh oleh Warisan. Walhal bukan Warisan tidak sedar mereka akan berkerjasama dengan parti Amanah melalui Pakatan Harapan.

Kamu tengok sajalah stail Parti Warisan ini, daging saudaranya pun sanggup mereka halalkan.

Semalam telah berlangsung satu majlis politik yang diadakan di Batu Sapi, Sandakan bagi meraikan kemasukan orang nombor dua parti Amanah Sabah, Elias Haji Sani ke Parti Warisan.

Alsebab itu kalau kita dengar kenyataan dari Naib Presiden Warisan, Jaujan. Mereka cukup berbangga kerana kononnya parti Warisan terus diterima oleh masyarakat Sabah yang inginkan perubahan.

Entah apa yang mahu diubah, betullah kata seorang pakcik dari satu kampung di DUN Sulabayan yang diwakili Jaujan Sambakong. Telah berkias apa konok yang mahu diubah oleh Warisan, sedangkan Gunung Kinabalu tidak boleh diubah (dalam maksudnya tu) 🤓

Tapi cuba pula andai ada dari kalangan ahli atau penyokong parti Warisan keluar menyokong parti lain seperti BN atau mana mana kompenan PH. Sudah tentu pasti orang itu akan dilemparkan dengan pelbagai tuduhan dan kata nista yang tidak bertamadun oleh pemimpin dan para jentera tolol parti Warisan.

Oleh itu mohon pada totok totok Warisan agar menghukum perbuatan si Elias yang tegar meninggalkan parti Amanah dan menyertai Warisan. Barang diingat si Elias itu adalah ahli parti Amanah dan pemimpin rasmi. Apa konok? Dasar cakap tidak serupa bikin. Hemmm

Tapi tidak apalah sebab yang masuk itu juga dari parti pembangkang. Baguslah mereka berkumpul disana macam rojak.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: