Karnival Sentuhan Rakyat Di Kampung Titingan, Tawau

Ybhg Datuk Hj Nizam DSP Hj Abu Bakar Titingan Ketua Setiausaha Politik Kepada YAB Ketua Menteri Sabah merangkap Setiausaha Eksekutif Barisan Nasional Sabah.

Hari ini mengingatkan rakyat supaya mensyukuri segala usaha yang dilakukan kerajaan bagi meningkatkan taraf kehidupan mereka dan tidak terpedaya dengan janji-janji kosong yang ditaburkan pembangkang.

Katanya kerajaan sentiasa prihatin akan masalah rakyat dengan merangka pelbagai program demi manfaat mereka tetapi pembangkang sentiasa suka mencari kesalahan kerajaan.

Dalam pada itu beliau yang mewakili UMNO Bahagian Tawau telah merasmikan satu karnival yang dikenali sebagai Karnival Jualan Sentuhan Rakyat untuk memudahkan komuniti yang ada di Kampung Titingan dan sekitarnya.

Karnival itu akan menyediakan harga yang lebih murah berbanding jualan di premis premis perniagaan yang lain.

Kerna itu beliau menyarankan pada masyarakat agar mensyukuri nikmat seumpama ini. Pada hakikatnya kerja kerja berkebajikan untuk kebaikan rakyat telah lama dilaksanakan oleh kerajaan BN dan ia merangkumi pelbagai aspek termasuklah bantuan persekolahan dan beberapa lagi yang sebenarnya tidak terkira. Ironinya kerja berkebajikan seumpama itu tidak dilaksanakan di negara negara jiran.

Sebab itulah sebagai masyarakat jangan terpedaya oleh fitnah atau muslihat pihak pembangkang. Yang hanya timbul bila tiba pilihan raya, lepas pilihanraya mereka hilang. Kurang itu suka menjanjikan sesuatu yang besar ibarat janji bulan bintang wahal hanyalah cakap-cakap kosong.

Untuk makluman Kampung Titingan ini termasuk dalam DUN Sri Tanjung yang diwakili oleh DAP. Tapi ia bukannya halangan untuk berbakti kepada masyarakat. Solute Datuk Nizam Titingan!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.