Cubaan Menculik Pelajar Sekolah Di Sk Lagud Tenom

Semakin hari semakin menakutkan, apa lagi bila jenayah itu dilakukan terhadap pelajar sekolah rendah. πŸ˜“

Seperti kejadian terbaru yang berlaku di daerah Tenom dimana seorang budak sekolah yang bersekolah di SK Lagud Tenom telah cuba diculik oleh seorang lelaki. Nasib baiklah budak tu agak cerdik dan kuat hingga berjaya melepaskan diri dari penjenayah.

Menyebabkan ibu kepada murid berkenaan telah tampil membuat laporan Polis supaya pihak Polis dapat mengambil tindakan yang sewajarnya sekaligus membenteras supaya kejadian sama tidak berulang.

Ibu bapa seperti inilah yang sepatutnya menjadi ikutan kepada orang lain. Berani tampil membuat laporan polis keatas kejadian yang mencurigakan, agar pihak polis dapat mengambil tindakan yang sewajarnya. Tahniah admin ucapkan, tahniah juga pada pihak Polis yang memberikan kerjasama.

Biarlah perkhabaran ini menjadi peringatan kepada orang lain supaya lebih berhati hati.


Pada 15 Januari 2018 Jam lebih kurang 1700 semasa balik dari kerja bertempat di kampung Tuan Tenom. Saya telah dimaklumkan oleh anak perempuan saya bernama Debra Natasya Lee Walter. Semasa anak perempuan saya balik dari sekolah di Sk Logud Tenom. Telah tumpang mak saudara saya dan mak saudara saya telah turunkan anak saya di bas stop yang jauh 100 meter dari rumah saya, apabila anak saya berjalan kaki mahu menuju ke rumah tiba-tiba sebuah kereta jenis perodua Myvi warna putih nombor pendaftaran tidak pasti berhenti di tepi jalan dan salah seorang lelaki tidak dikenali berbangsa Cina keluar dari dalam kereta dan menyapa anak saya “Dik mari ikut pergi Tenom mamak kau suruh” Tetapi anak perempuan saya menolak pelawaan tersebut dan berkata “Tidaklah rumah saya dekat saja” seterusnya lelaki tersebut menarik beg anak. Anak saya kemudian menarik balik dengan sekuat hati dan berjaya melepaskan diri. Anak saya kemudian terus berlari balik ke rumah dan menceritakan kepada neneknya saya datang ke balai buat report untuk tindakan pihak Polis. Sekian laporan saya.

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: