Laporan Polis Terhadap Shafie Apdal – PBS (Agama)

Laporan Polis telah dibuat terhadap Shafie Apdal, Presiden Warisan Sabah selepas dia memanggil pemimpin Kristian Barisan Nasional sebagai orang munafik kerana gagal melindungi agama.

Pemimpin BN Sabah Yang Beragama Kristian Adalah “Munafik”

Laporan polis dibuat pada hari Isnin yang lalu oleh Ketua Pemuda Parti Bersatu Sabah Christopher Mandut di pejabat polis daerah Penampang.

Shafie harus sedar bahawa apa-apa perkara yang menyentuh agama, ia adalah hal yang sensitif akan mampu menggugat keharmonian masyarakat di negeri Sabah.

Rentetan itu politik PBS menggesa agar pihak polis membuat siasatan berdasarkan kenyataan Presiden Warisan, Shafie Apdal semasa berucap di majlis ramah mesra bersama pemimpin gereja di daerah Keningau.

Dalam kenyataannya, Shafie menamakan Joseph Pairin Kitingan, presiden PBS, Joseph Kurup, presiden Parti Bersatu Rakyat Sabah, Wilfred Madius Tangau, bertindak sebagai presiden Pertubuhan Persatuan Pasokmomogun Kadazandusun (Upko) serta Bernard Dompok, bekas Menteri Besar dan menteri persekutuan .

Dimana Shafie menggambarkan diri mereka sebagai “pahlawan Kristian”, tetapi hanya di kawasan masing-masing dan bukan dalam mesyuarat Kabinet BN.

#BNforSabahan

One thought on “Laporan Polis Terhadap Shafie Apdal – PBS (Agama)

Add yours

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: