Rakyat Malaysia Muak Dengan Perhimpunan Bersih – PM Najib Razak 

Seperti yang admin katakan sebelum ini, pemimpin UMNO akan terus membuat kenyataan yang berbalik. Kalau anda cakap A, UMNO akan cakap B, supaya anda terus dilihat membuat kerja yang kononnya bodoh lagi tidak menguntungkan rakyat itu sendiri.

Sebelum ini admin mengkritik kenyataan Salleh Said sebab menyalahkan Dr M ekoran kehadiran Bersih 5 yang kurang memberangsangkan berbanding Bersih 4 yang mencecah 500 ribu. Walhal UMNO tahu, sejak dari awal lagi mereka mengeluarkan banyak amaran keras agar jangan hadir di perhimpunan Bersih 5 jika tidak tindakan akan di ambil. Kerana itulah kehadiran di Bersih 5 agak kurang berbanding Bersih 4.

Untuk makluman beberapa hari sebelum Perhimpunan Bersih 5 berlangsung, Ketua Bersih, Maria Chin Abdullah telah ditangkap dan ditahan reman lebih dari empat hari.

Alih alih, keluar pula kenyataan dari PM Najib Razak berhubung Perhimpunan Bersih 5. Beliau kata, orang ramai sudah muak dengan perhimpunan Bersih. Alsebab itulah kehadiran orang ramai di Bersih 5 tidak menggalakkan.

Nampak, pemimpin UMNO sering menghidangkan anda dengan kenyataan kenyataan yang mampu menterbalikkan jantung anda? 😉

Menurutnya lagi, apa yang dilaungkan oleh Dr M berhubung Ekonomi negara yang semakin gawat semasa berucap di Perhimpunan Bersih 5, hanyalah cakap cakap politik yang tidak ada fakta.

Nampak tak? UMNO akan terus mengeluarkan kenyataan yang berbalik seolah olah anda sebagai rakyat Malaysia tidak ada deria rasa. Tidak merasa himpitan kehidupan yang semakin buruk dan macam macam lagi gara gara kegagalan mengurus ekonomi dengan baik selain penyelewengan yang melibatkan wang rakyat.

Jangan lupa dengan kenaikan harga minyak petrol dan minyak masak, sedangkan Malaysia adalah pengeluar dua bahan berkenaan. Ini kerana antara lain yang menyebabkannya ialah kerana nilai ringgit telah jatuh berbanding dolar Amerika. Jadi bila kita berurus berniaga, kita terpaksa membeli dengan harga yang mahal kerna bahan berkenaan di proses diluar negara. Apa ini bukan kegawatan ekonomi yang telah menyusahkan kehidupan rakyat dan Dr M bercakap bohong?

#politikbolos

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: