Bajet 2017 (Esscom) – Gula Gula Politik 

Kawan kawan tahukah peruntukan beratus juta, yang diumumkan melalui Bajet 2017 untuk menjaga keselamatan pantai timur Sabah adalah bajet gula gula. Nanti admin buktikan ya.

Sebenarnya peruntukan yang diumumkan itu, adalah untuk perbelanjaan keseluruhan agensi keselamatan. Esscom hanya mendapat siput daripadanya.

Admin tahu sebab sebelum ini, admin adalah Bloggers pro pemerintah. Yang mana admin pernah mendapat panggilan telefon dari seorang pegawai tertinggi Esscom. Beliau mengadu berhubung dakwaan Lim Kit Siang, bahwa ia adalah tipu (tipu sebab Lim Kit Siang tidak tahu kedudukan sebenar). Dimana Lim Kit Siang mempersoal kemampuan Esscom memandangkan Esscom telah berbelanja besar tapi masih belum berjaya membendung kegiatan culik.

Pada hakikatnya Esscom tidak mendapat peruntukan besar sejak daripada awal. Apa lagi dalam keadaan ekonomi yang semakin meruncing.

Cuba baca artikel lama ini sebagai bukti. Ia dihasilkan semasa admin memihak UMNO. Kerana benar tetapi benar. 😉

Tidak Wajar Esscom Dipersalahkan?

#politikbolos #sabahubah #bajet2017

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from JALINLUIN.COM

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading