Dua Kesimpulan Mudah Untuk Karangan Terbaru Captain M ;)

Gambar asal milik Captain M

Nilai rampasan terkini daripada Pengarah Jabatan Air Negeri Sabah dan Timbalannya telah mencecah RM180 juta. Ia merangkumi wang tunai dan wang dalam bank, kereta mewah, geran tanah dan barang perhiasan.

Dan sebelum ini admin telah khabarkan dari mana datangnya kekayaan itu yang juga telah melibatkan pemimpin tertinggi UMNO Sabah. Seperti mana artikel sebelum ini,

Penyelewengan JANS Melibatkan Pemimpin UMNO Sabah 

Peliknya pihak yang terpalit terus membuat spekulasi murahan sedangkan dakwaan awal admin tidak mampu mereka cerahkan. Begitu juga dengan artikel yang mereka cipta, tidak juga berjaya membuktikan apa apa atau mempengaruhi SPRM.

Datuk Seri Shafie Apdal juga sudah membuat sidang media, supaya semua pihak mengambil sikap bertenang dan berikan kepercayaan serta masa pada SPRM untuk membuat siasatan.

Oleh kerana itu admin hanya perlu menulis dua kesimpulan mudah berhubung karangan terbaru pihak lawan atau Blog Captain M, yang bertajuk, 

‘PENYALAHGUNAAN PERUNTUKAN INFRA AIR KKLW RM3.3B DI SABAH HANYA ‘TIP OF THE ICEBERG’ 

Yang nampaknya semakin kepanasan hingga terpaksa mengubah atau menambah jalan cerita. 

1. Kalau Datuk Shafie Apdal mereka dakwa telah gagal sebagai Menteri KKLW walaupun telah berjaya menambah baik prasarana di luar bandar. Sedangkan setiap tahun belanjawan peruntukan untuk KKLW di kurangkan tapi itu bukan halangan. Maka kegagalan itu juga adalah milik Perdana Menteri Malaysia dan Ketua Menteri Sabah yang terkenal sebagai vakum.

2. Jangan macam cacing kepanasan tunggu hasil siasatan SPRM. Ini kerana kalau mengikut pemerhatian admin, jelas projek air di Kalumpang telah menjadi sumber kekayaan sekaligus menjadi bahan bukti /siasatan. Membuktikan dakwaan admin ada kebenarannya dan sebaliknya karangan Captain M terbukti melalut. 

Tenang mari kedua belah pihak mengambil sikap bertenang seperti mana anjuran Datuk Shafie Apdal dan Datuk Musa Aman serahkan saja pada SPRM. Jangan mengarut seperti Captain M dan Musli Oli. 😉 

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: