Terlakar lagi sejarah politik Sabah, juga melibatkan pemimpin pemimpin dari kalangan KDM. Sebelum ini dari Penampang MP Darell Leiking. Keluar dari PKR untuk berjuang bersama sama dengan Datuk Shafie Apdal melalui parti tempatan Sabah.
Hari ini DUN Moyog Yb Terence Siambun mengikut jejak kawannya MP Darell Leiking bagi menyertai parti Datuk Shafie Apdal.
Pada masa yang sama, Pengerusi Perhubungan PKR Sabah, Datuk Lajim Ukin juga mengisytiharkan dirinya keluar dari PKR dan akan menubuhkan parti tempatan baru yang bertapak di negeri Sabah.
Kedua dua peristiwa bersejarah ini di berlaku di Hotel Yahoo, Kota Kinabalu pada sekitar jam 3pm.
Bererti kekuatan politik Datuk Shafie Apdal semakin hari semakin utuh. Terbukti apabila tiga pemimpin baru dan lama keluar dari parti mereka dan bersekutu semata-mata untuk mendokong tinggi politik Datuk Shafie Apdal atau parti tempatan Sabah.
Ayoh masyarakat Sabah mari bangkit bersama sama mereka. Ingat lagi sejarah USNO, Berjaya dan PBS membuktikan anda dari leluhur yang berani membuat perubahan. Terbukti!
#politikbolos #sabahubah #inikalilah
Tinggalkan Jawapan