SAPP supports Sabah’s Recovery Plan

Kota Kinabalu, Sabah Progressive Party (SAPP) agrees and fully supports Sabah Chief Minister Datuk Hajiji Noor’s recent decision and announcement of the Sabah’s Recovery Plan implementation to allow selected social and economic activities in Sabah to open.

The federal government should take into consideration the current situation of Sabah which is not in the category of states that record high daily infection rates.

Sabah has our own distinct population density, and geographical district boundaries, different as compared to the states in the peninsula. Moreover, Sabah is separated from the peninsula by the wide expanse of the South China Sea.

Many Sabah districts with lower population densities are recording very few to no new cases for weeks, and even for months amidst ongoing vaccine inoculation program. Thus there should not be a “one size fits all” SOP rigidly applied to all states and regions in the whole of Malaysia.

In fact, in April and again in May this year the Director General of Medical Services, Datuk Noor Hisham, himself once praised “Sabah exemplary in curbing Covid-19”. He was comparing the success of Sabah in combating the pandemic with other states.

Moreover, we must not forget that in accordance with MA63, and based on the PM’s announcement in Sarawak a few months ago, Sabah and Sarawak are regions/provinces (Wilayah) and not simply a state like in peninsula Malaysia.

Datuk Yong Teck Lee
SAPP President

_Photo caption: “SAPP reminds the federal government of its promises, MA63 and autonomy”, said SAPP President, holding a copy of the GRS Manifesto that was launched by the Prime Minister on 16 September 2020 at Kota Kinabalu_

2 comments

  1. haiii…lari topik yeaa…adakah anda tahu ttg situasi skrg ini…parlimen bersidang…sungguh tak sangka…rupernya…ada juga dari UMNO yg tak mahu perbetulkan pengurusan UMNO yg terbalik bongkang..tapi berusaha mencari jalan pantas..utk tukar krjn PNPPBM…bedebah sungguh…H2O serta Azmin Ali pula nak PM & TPM..cluster bangang yg Lobak selongkar..selain kutuk keji Wakjahid…totok si Najib Razak… .wow patut lah tak sabar suruh masuk parlimen …ada plan bangang utk kianat kami serta TSMY…senarai kabinet H2O turut ada Warisan…Gerakan..serta org PKR yg apply jadi 🌺…sekadar singgah sekejap…idea siapa bangsat amat ini..adakah Tun M mastermind…sebab takat angkat balik org PKR..atau Dap ini..mahupun Warisan …yg berlegar keliling Tun M juga…Oh..tuhan…betapa pariah sungguh org org politik tak guna ini..serta sesiapa saja yg bersubahat dgn mereka…gempak ngok Wakjahid sekadar wayang tak habis…ada juga bangsat tak sedar diri…dan tak peduli kan ttg rakyat rakyat yg susah ini…cepatlah Parlimen fi buka…aku nak lihat…benda yg aku tak mahu lihat pun…pelik kan…istana negara…YDPA…serta para Sultan semua…..cepat bersidang lah parlimen segera…laknatlah mereka semua..Aamiin …

    AnnaAriff1972😐

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.