Maszlee Sokong Anwar Apa Cerita Oh!

Maszlee Malik nyata menyokong Anwar. Sebelum ini bukan main, kononnya tetap berdiri teguh di belakang Tun M dan jawatan bukannya keutamaannya. Walaupun pada ketika itu dengar khabar telah ditawarkan jawatan oleh Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin untuk sama membangun negara bangsa ini tapi itulah kuat sangat wap.

Hari ini apa cerita? Tersebar Maszlee menyokong Anwar.

Hakikatnya menyokong atau mengalihkan sokongan itu tidak salah mana pun. Tapi jangan angkuh seolah olah semua orang jahat politik kecuali diri itu.

Itulah lain kali jangan berlagak sangat seperti mana laskar UMNO siap memanggil orang pengkhianat dan sebagainya. Tau tau kedengaran ada ura ura berkerjasama dengan DAP. Ini apa cerita pula ni?

Apapun admin berharap agar itu semua tidak menjadi kenyataan. Bukan apa, nanti UMNO akan mengalami nasib yang sama seperti mana USNO, mengambil masa yang terlalu lama untuk bergiat aktif.

Begitu juga dengan Maszlee nanti mengalami nasib yang sama seperti mana Madius Tangau kerana undi yang kamu dapat selama ini bukannya datang dari kepimpinan diri tapi disebabkan oleh faktor kebangkitan rakyat menolak rasuah UMNO pada waktu itu dan faktor parti.

UMNO jangan hanya melihat dari konteks Semenanjung tapi juga Sabah. Dimana peluang UMNO akan sedikit terbuka bila parti ini berkerjasama penuh dengan GRS atau PPBM Sabah.

OK jangan marah.

1 komen

  1. Annaariff1972 πŸŒΊπŸ˜€πŸπŸπŸPNPPBM M'sia πŸŒΊπŸ’―πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ†— berkata:

    Derr.. kebanyakan pro pro Tun M adalah kluster covid totok consesus anwar ibrahim.. jadi tak hairan jika sokong pada anwar ibrahim benar ditunjukkan.. dari dalam PPBM selama ini mereka telah ada.. nak jadi cerita berlaku apa yang kita semua tak mahu.. sebab itu juga PPBM terbahagi 2 ..terus keluar PH atau patah balik ke PH.. siapa mau PH.. Tun M bukan nya tak kena bambu dgn aku.. mcm mana Tun M amuk kami kelmarin.. begitulah keadaan sebaliknya.. apa pun kawan.. demi kelangsungan krjn.. negara M’sia ini penting.. buat kita semua sebagai rakyat m’sia keseluruhan nya.. andai sistem urus tadbir krjn m’sia.. cincai boncai boleh buat apa org org suka.. apa nasib rakyat m’sia keseluruhan nya akan datang.. ada terfikir itu semua.. jadi kita pula berusaha sebaik mungkin menjaga mana yg baik dan tidak mudaratkan hidup kita.. senyum bro 😊 terima kasih atas segala info anda.. πŸ’–πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ’―

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: