Kes Bunuh Pelancong Asing Oleh Lelaki Yang Tiada Keterangan Diri – Ranau Sabah

Semasa PRU14, jentera propaganda Warisan terlalu menjanjikan hal hal yang terlalu indah tapi realitinya hari ini, ramai yang marah, termasuklah masyarakat yang belum memiliki sebarang dokumen pengenalan diri yang sah.

Siapa yang wajar dipersalahkan kerabat orang yang telah terpedaya atau pemimpin dan jentera Warisan yang tidak berfikir panjang, terlalu memikirkan bagaimana untuk menumbangkan BN.


Dengar khabar ada kejadian yang tidak diingini telah berlaku di Jalan Tamparuli – Ranau, seorang lelaki yang tiada keterangan diri telah menetak hingga parah seorang warga asing berasal dari Australia. Sahih kah berita ni?

Kini warga Australia yang berkahwin dengan warga tempatan itu telah dibawa ke Hospital Tuaran untuk mendapat rawatan lanjut.

Sebelum ada yang celupar marah kerana admin mengaitkan kejadian ini dengan janji Warisan sebelum ini dan hari ini sebagai pemerintah kerajaan negeri.

Perlu kamu tahu dan ingat balik!

Sebagai masyarakat Sabah kami tahu hak kami yang boleh mempersoal tahap keselamatan diri dan jagaan kami pada parti yang telah mendapat mandat sebagai kerajaan negeri Sabah.

Jujur admin katakan walaupun entri ini terselit kepentingan politik tapi jangan lupa. Dimana admin masih ingat semasa PRU yang lalu jentera Warisan sering memainkan sentimen yang sama, khususnya keatas beberapa insiden penculikan yang berlaku pantai timur Sabah.

Admin yang pada ketika itu pro Warisan juga turut menghasilkan beberapa entri.

Dimana setiap kejadian akan dikaitkan dengan Musa Aman selaku Pengerusi Keselamatan Negeri Sabah, di dakwa telah gagal menjaga keharmonian rakyat Sabah.

Propaganda itu dimainkan dan berjaya meresahkan masyarakat hingga ramai yang terfikir untuk menyokong Warisan.

So mari kita biarkan masyarakat yang merasa kaitannya perkhabaran ini dengan tahap keselamatan diri mereka. Kerana kamu selaku jentera Warisan telah membutakan mati dan hati, jadi pandangan kamu sudah tidak relevan wajar ditolak tepi. Apa lagi sebenarnya kamu belum layak diiktiraf sebagai wakil masyarakat Sabah secara keseluruhannya, kerana hanya mendapat beberapa kerusi berbanding BN Sabah 😄

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.