Bukan “Remaja Upahan” Yang Salah Tapi PPBM

Kenapa dengan mudah mengaitkan tiga budak remaja yang terlibat dalam kekecohan di majlis nothing to hide tu adalah budak suruhan UMNO? Siapa tahu kekecohan itu adalah merupakan strategi kompenan PH itu sendiri. Supaya UMNO dinilai sebagai parti jelek dan terdesak oleh masyarakat.

Insiden kekecohan berlaku di Majlis politik Nothing to hide yang bertempat di Dewan Raja Muda, Shah Alam ia dianjurkan oleh PPBM dan panelnya ialah Pengerusi Pakatan Harapan, Dr M.

Dikhabarkan selipar dan kerusi digunakan sebagai senjata bagi mencetuskan kekecohan. Selepas salah seorang hadirin bertanyakan soalan berhubung peristiwa Memali yang telah mengorbankan beberapa jiwa umat Islam. Dimana pada peristiwa itu, Dr M adalah Perdana Menteri Malaysia tapi tidak mahu bertanggungjawab.

Sebelum ini Ketua Pemuda PPBM, Syed Saddiq Abdul Rahman menamakan tiga remaja berkenaan adalah remaja upahan yang menyamar sebagai ahli Pemuda PPBM.

Menurut Syed Saddiq juga, jika mereka bukan ahli PPBM, siapakah yang telah memperalatkan mereka untuk cubaan mencederakan Tun Mahathir?

Hello bro Saddiq jangan mudah membuat tuduhan sebaliknya yang wajar dipersalahkan sekaligus dipertanggungjawabkan ialah pihak penganjur aka PPBM, sebab membenarkan remaja menghadiri ceramah politik yang mampu mengundang sebarang kemungkinan yang tidak diingini. Dipercayai remaja itu seramai tiga orang dan berumur dalam lingkungan 17 hingga 19 tahun. Remaja itu juga siap mengenakan t-shirt PPBM. Hemmm

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.