Rodriguez Duterte Mendapat Pujian Dari Queen Elizabeth

Admin suka kongsi, kebijaksanaan pemimpin pemimpin jiran, supaya pemimpin kerajaan Malaysia sedar diri. Bahawa kini mereka ketinggalan di belakang, perlu ada anjakan pemikiran yang lebih murni.

Corak berfikir macam dalam buku teks tu sudah tidak relevan. Tidak ada beza dengan jentera UMNO yang sering berlagak bijaksana dalam hal politik. Ingat saja sebelum ini, seorang pakar politik dari Malaysia berpendapat, tindakan Presiden Filipina kononnya salah atau tidak bijaksana. Salah? sedangkan dengan berbuat demikian negara itu akan maju dalam erti kata yang sebenarnya. Benar benar melihat kepada kesulitan rakyatnya.

Bukan macam kita, sikit sikit negara bangsa tapi semakin hari semakin menghimpit baik dari konteks ekonomi dan soial.

Sekejap lagi, dek kerana pendapat diatas akan ada tu jentera UMNO yang menghalau admin keluar dari Malaysia. Dia ingat Malaysia ini bapa dia punya. Tolol tolol pun bercakap pasal politik. Kadang kadang bikin geli, bila mereka bercakap soal politik. Sungguh!

Berita antarabangsa BBC, menulis Queen Elizabeth dua memuji kebijaksanaan dan keberanian Presiden Filipina, Rodriguez Duterte dalam mengurus negaranya. Kita tahu, pentadbirannya membenteras habis habisan kegiatan jenayah terutamanya berkaitan dadah dengan membunuh mereka secara terbuka. Malah masyarakat juga beliau libatkan sebagai mata mata dan pembunuh upahan.

Begitu juga dengan kegiatan rasuah, dengan nada serius beliau merayu agar rakyatnya menampar mana mana kakitangan kerajaan yang meminta rasuah. Ingat tu, merayu.

Klik link dibawah 👇 👇 👇 untuk berita yang lebih lanjut,

Elizabeth puji Rodriguez Duterte 

#politikbolos #sabahubah 

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: