Nasihat Untuk UMNO – UNESCO 

Kalau terlalu mengkritik nanti dianggap admin ni serba tidak kena atau semua salah kecuali admin. 😉

Jadi beginilah, bagi mengurangkan beban UMNO atau PM Najib Razak. Tidak usahlah Pejabat Perdana Menteri (PMO) dan Bloggers pro UMNO mencampuri sebarang kerja peribadi atau kerja “rasmi” Datin Rosmah Mansor. Biarlah dia tanggung sendiri.

Bukan hanya berhubung anugerah dari UNESCO yang ditarik balik itu, dimana pihak PMO yang pula yang melebih lebih. Tapi pada perkara sebelum sebelum ini hingga mengjengkelkan masyarakat politik yang sebelum ini memihak UMNO.

Cuba lihat, adakah patut Bloggers pro UMNO mencadangkan tindakan yang tidak masuk akal. Kononnya akibat tindakan UNESCO yang membatalkan pemberian anugerah kepada Datin Rosmah Mansor maka ada baiknya kerajaan Malaysia memutuskan kerjasama dengan UNESCO. Masalah peribadi menjadi masalah negara dimana selepas itu rakyat yang tanggung. Logik kah?

Pada masa yang sama, mereka mempersoal kredibiliti UNESCO yang mengiyakan soalan dari WSJ dan New York Times berhubung sumber dana yang digunakan oleh Permata, menyebabkan anugerah di tarik balik.

Sepatutnya begitulah sehingga mematuhi kriteria yang telah ditetapkan, sebab kalau tidak, bagaimana pula kalau pada satu hari Raja Dadah membuat kerja amal adakah mereka layak mendapat anugerah dari UNESCO?

Kalau ia pun kerja menjilat sudah menjadi kerja hakiki tapi agak agaklah juga. Jangan sampai lupa disebalik UMNO ada benda yang perlu dijaga yakni negara.

Apa lagi pada PRU yang lepas yang diundi ialah UMNO atau calon dan bukannya ahli keluarga calon atau Presiden UMNO. Hemmm

#politikbolos #sabahubah #bersatu #umno

Published
Categorized as UMNO

1 komen

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: