
Anak muda yang juga pengguna Motorsikal ada hak sebagai rakyat Sabah, sebab itu tidak salah pemerintah meraikan minat mereka seperti penganjuran Moto Day yang berlangsung semalam dan hari ini yakni 12hb – 13hb September.
Pengisiannya cukup baik selain menghargai minat positif anak muda pemerintah juga dapat menyampaikan masej positif secara langsung kepada mereka.
Datuk James Ratib yang mewakili Ketua Menteri Sabah, Datuk Hajiji Noor berpesan,bahawa;
Namun pihak pembangkang Warisan, tidak berpuashati, sanggup memfitnah peserta Moto Day, kononnya kebanyakan peserta adalah PTI.
Aku tidak dapat pastikan, ada kah gambar di atas benar benar peserta Moto Day!
Macam saja pemimpin dan macai Warisan telah menjalankan road block sebab itu mereka tahu majoriti peserta Moto Day adalah PTI.
Kurang ajar punya pembangkang. Pui!
Ada pula tu marah pasal sampah yang bersepah. Di kutip juga tu, tinggal lagi program masih berjalan.
Jika sekalipun pekerja DBKK yang mengutip sampah sampah berkenaan, apa salahnya?
Ikut mengada ngada Cina Warisan. Jujur aku katakan dalam hal ini bumiputera Sabah lebih berhak berbanding Cina Warisan. Anak muda yang melariskan jualan motor dan siapa pemilik kedai kedai motor kalau bukan tauke tauke Cina.
Sejak majoriti Cina pro Warisan berani sudah mengada ngada macam orang yang kisah sangat tentang kehidupan dan masa depan bangsa lain.
Siapa yang berkerja di kebanyakan premis perniagaan milik orang Cina? kalau bukan anak muda yang pergi kerja menggunakan motorsikal. Kenapa hari ini seolah olah dipandang rendah?
Cina Warisan, jangan bersikap seperti orang yang baru mengenali politik, busuk hati, bagus kamu duduk diam. Kerajaan tahu juga tu apa yang baik untuk rakyat Sabah.
Bukan juga penganjuran Moto Day hingga berminggu minggu, dua hari saja pun.
Pernah Cina Cina Warisan bercakap soal pengedaran dadah, apa lagi jika kartel itu berbangsa Cina. Bagaimana pula dengan kegiatan along yang memeras peminjam hingga merosakkan kehidupan keluarga yang tidak berdosa. Pernah Cina Warisan kisah?
Premis menjual arak menyebabkan pergaduhan dan merosakkan hubungan sesama masyarakat dan hubungan kekeluargaan, pernah Cina Warisan mempersoalkannya hingga menjadi isu di dalam masyarakat?
Premis judi haram, milik tauke Cina pernah Cina Warisan membangkitkannya?
Mana dia NGO dari kaum Cina Warisan yang aktif menjaga kebaikan negeri dan rakyat Sabah? tiada semuanya macam biawak, hanya cuba menunggang politik Warisan untuk merata kekayaan Sabah.

Hina sangat kah peserta Moto Day pada mata penyokong Warisan? ada saja yang tidak kena asalkan program itu pemerintah yang anjurkan.






















Leave a Reply