
Apa hasrat tersirat badut Warisan disebalik usaha memviralkan artikel bertajuk “Hidup mati kita dalam Malaysia” yang dinyatakan oleh Ketua Menteri Sabah, Datuk Hajiji Noor selepas majlis Anugerah Biasiswa Cemerlang Negeri Sabah ke 35 di Kota Kinabalu.
Sedangkan kenyataan itu bagi menepis dakwaan pihak tidak bertanggungjawab di media sosial, yang mempersoal kedaulatan Sabah dalam Malaysia.
Sebelum in Menteri Luar Malaysia, menegaskan Sabah tetap bersama Malaysia. Sebarang tuntutan ke atas Sabah tidak akan dilayan.
Menteri Luar, Mohamad Hasan inilah yang mendakwa Presiden Warisan Shafie Ketua Lanun dari Semporna. Kurang asam punya kawan parti Warisan.
Macam macam hal cerita UMNO dan Warisan, semakin hari semakin pelik tapi lucu. Kenapa tidak, hakikatnya walaupun Bung Mokhtar dan Shafie sudah tidur satu bantal tapi tidak pernah bersama.
Berbalik pada isu pokok, apa tujuan badut Warisan memviralkan berita Awani bertajuk “Hidup mati kita dalam Malayia.
Ada ke badut Warisan cuba mengitar semula propaganda pilihan raya 2018 yang telah berjaya mempengeruhi segelintir rakyat Sabah, hingga ada dikalangan KDMR pro Warisan teruja dan beranggapan kali inilah Shafie akan membawa Sabah keluar dari Malaysia.
Jadi dengan menviralkan berita Awani dibawah. Diharap dapat menunjukkan seolah olah GRS pro Perseketuan atau Malaya, yakni tidak menyokong sepenuhnya perjanjian Malaysia 1963, bukan macam parti Warisan konok.
Berapa kali bodohlah kamu penyokong Warisan. Alahai!
https://www.astroawani.com/berita-malaysia/hidup-mati-kita-dalam-malaysia-hajiji-482300
Berani ke Shafie Apdal menyantuni aspirasi penyokong Warisan yang bercita cita ingin keluar dari Malaysia?






















Leave a Reply