Sivakumar Dulu 007 Tapi Sekarang Lambak Pekerja India Hingga Disiasat SPRM (Video)

Pemimpin MIC mengkritik Menteri Sumber Manusia, Sivakumar seorang pemimpin DAP. Kiranya India vs India untuk pekerja dari tanah besar India ni kan.

Pemimpin MIC mendakwa sebelum Sivakumar dilantik menjadi Menteri gayanya macam 007, semua perkara yang dilakukan oleh pemimpin atau kerajaan BN dijadikan isu dan di dakwa ada penyelewengan yang melibatkan wang rakyat.

Tapi katanya belum pun sampai setahun Sivakumar dilantik sebagai Menteri sudah disiasat oleh SPRM berkaitan bekalan tenaga kerja asing dari India.

Sebelum Siva dipanggil oleh SPRM, dua atau tiga pegawai di Kementeriannya telah disiasat.

Itu bererti Sivakumar adalah Menteri pertama dalam kerajaan perpaduan yang disiasat oleh SPRM.

MIC juga mendedahkan dalam Malaysia sudah ada dua juta pekerja asing India tapi permit kerja tahun ke enam mereka tidak di sambung oleh Sivakumar. Perkara ini telah merugikan kerajaan.

Sungguhpun sudah ada juta tapi Sivakumar mengimport pekerja dari India.

Semakin berlambaklah pekerja India di Malaysia. Kenapa pekerja yang sedia ada tidak dimanfaatkan bagi mengelak dari kerugian dan mengurangkan lambakan pekerja asing. Ini tidak ditambah dan ditambah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: