Tidak Ada Sebab Kenapa Jufazli Perlu Berbangga!

Apa yang dibanggakan oleh si Jufazli tu, macam orang yang berjaya mengalahkan peninju dunia Manny Pacquiao.

Katanya dia menang kes keatas Ketua Menteri Sabah, isunya sudah masuk mahkamah kah, sudah ada perbicaraan kah. Berapa bulan sudah berjalan?

Tolong pesan pada si Jufazli, kalau benar dia mahu menjadi hero selepas memenangi kes di Mahkamah. Buat sekali lagi kenyataan yang menuduh pentadbiran negeri terlibat dengan itu ini. Berserta data atau dokumen yang boleh dianggap bukti. Biar selepas itu admin pula yang membuat laporan polis dan  seterusnya akan dipanjangkan. 

Kalau setakat kenyataan yang berbentuk lisan apa lagi dari orang seperti dia. Hemmm. Admin ingat buang masa saja menarik dia ke Mahkamah.

Admin tahu apa jenis bukti yang dia sedang pegang sebab itulah kononnya tidak ada pihak yang berani mengheretnya ke Mahkamah.

Untuk makluman bukti yang dia selalu laungkan atau maksudkan itu ialah kenyataan dari blog atau portal. Alsebab itulah  tidak ada sebab kenapa pihak negeri wajar menyibukkan diri hanya kerana melayan tuduhan dari sosok tubuh yang bernama Jufazli. Lebih baik angkut penulis blog atau portal yang menjadi sumber rujukan si Jufazli andai benar artikel berkenaan ada kebenarannya.

Hakikatnya si Jufazli tidak tahu apa apa, jadi jangan dia berbangga.

Percayalah tunggu saja beberapa hari atau bulan dari sekarang, pasti si Jufazli akan berhadapan dengan tindakan undang-undang. Apa bila kes yang dia palitkan telah diputuskan oleh pihak Mahkamah.

#BNforSabahan

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: